Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Німців, які відмовляться вакцинувати дитину, штрафуватимуть на 2,5 тисячі євро

Волинь-нова

Німців, які відмовляться вакцинувати дитину, штрафуватимуть на 2,5 тисячі євро

Все через зростання захворюваності

Наступного тижня в Німеччині буде прийнято закон, що зобов'язує адміністрації дитячих садків інформувати органи влади про невакцинованих дітей. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому сьогодні на сайті Міністерства охорони здоров'я ФРН, повідомляє УНІАН з посиланням на REUTERS.



Наступного тижня в Німеччині буде прийнято закон, що зобов'язує адміністрації дитячих садків інформувати органи влади про невакцинованих дітей.



Згідно з новим законом, батьки зобов'язані надати медичну довідку про отримані дитиною щеплення. Якщо ж батьки відмовляються від імунізації, вони повинні будуть заплатити штраф в 2,5 тис. євро. Закон про обов'язкову вакцинацію набуде чинності з 1 червня 2017 року.


«Ніхто не може залишатися байдужим до того, що досі люди помирають від кору. Саме тому ми посилили регуляторні вимоги до вакцинації», – заявив міністр охорони здоров'я Німеччини Герман Грохе.


На сьогодні по всій Європі спостерігається посилення норм щодо вакцинації, через зростання показників захворюваності на інфекційні захворювання, зокрема, кір, вітрянку і свинку, через антивакцинальні кампанії.


У 10 європейських країнах, кількість випадків кору, які можуть призвести до сліпоти та енцефаліту, за перші два місяці 2017 року, зросла вдвічі. Так, в Італії з 2015 року в 10 разів зросла поширеність, тому в цій країні нещодавно прийняли закон про обов'язкову вакцинацію.


Експерти підкреслюють, що недовіра до вакцинації, поширена в суспільстві, стала глобальною загрозою у сфері охорони здоров'я. Негативне ставлення зумовлено страхом побічних ефектів, а також нерішучістю лікарів, вважають експерти.

Telegram Channel