Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У школі на Рівненщині на 130 учнів лише одна випускниця

Волинь-нова

У школі на Рівненщині на 130 учнів лише одна випускниця

Такий випадок в регіоні вперше за останні 50 років

У сільській школі на Рівненщині єдина випускниця – Оксана Зінчук (на фото). У дівчини останній рік не було ні сусіда по парті, ні однокласників.



Дівчина залишилася і без випускного вечора, проте урочисто її привітали всі учні і вчителі під час лінійки в честь останнього дзвоника.



У селі Грушвиця, що в Рівненському районі на всю школу з 130 учнів в цьому році тільки одна випускниця. Всі однокласники а їх було вісім, пішли зі школи після 9 і 10 класів. Так Оксана Зінчук доучуватися одна. Такий випадок тут вперше за останні 50 років.


Дівчина залишилася і без випускного вечора, проте урочисто її привітали всі учні і вчителі під час лінійки в честь останнього дзвоника. Вся увага присутній було звернуто на Оксану, чому дівчина трохи розгубилася.


«Все в шоці, коли я розповідаю, протягом року навчалася сама. Це було як репетиторство - тільки я і вчитель. Але це також послужило можливістю краще вчитися », - розповіла дівчина журналістам ТСН.


Учителі зізнаються, що навчати одну дитину важче, ніж цілий клас, бо матеріал засвоюється швидше. Натомість зав'язуються близькі стосунки. "Таке враження, що це випуск у моєї доньки чи особисто в мене", - зізналася у своєму хвилюванні класна керівниця Ірина Кривко.


Оксану на святковій лінійці директор назвав гордістю всієї школи. "Вона в нас чарівна дівчинка, активна, приймала участь у різних заходах. Вона в нас і спортсменка, і пропрацювала в художній самодіяльності", - розповів Ярослав Ткачук. Від такої уваги випускниця зніяковіла, але не стала приховувати захвату. "Емоції переповнюють мене, мені дуже приємно. Взагалі вся увага на мене, мені це дуже подобається", - зізналася вона. А ще дівчина розповіла, що поступає до вишу та планує в майбутньому стати вчителькою. 

Telegram Channel