Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Горохівщині Божа любов до сім’ї об’єднала три конфесії (Фоторепортаж)

Волинь-нова

На Горохівщині Божа любов до сім’ї об’єднала три конфесії (Фоторепортаж)

А міський сквер став територією «Країни здоров’я»

Леся ВЛАШИНЕЦЬ


Протягом трьох днів у Горохові вживався, щоб на роки стати гарною традицією, районний  Фестиваль Сім’ї. Проведення цього дійства започаткували три конфесії: Церква християн віри євангельської, Церква євангельських християн-баптистів і Церква Адвентистів сьомого дня. Із відповідальною місією його організаторів блискуче впоралися районний євангеліст ЦХВЄ Віталій Рощина, пастор Церкви ЄХБ «Світло життя» Аркадій Номінат і пастор Церкви АСД Станіслав Ношин.



Людей вітають Микола Вакуліч, Аркадій Номінат і Станіслав Ношин.



На цьому родинному святі звершилася ще одна хороша справа – було зібрано кошти на лікування онкохворої дитини.



…Щоб велелюдно подякувати Творцеві за сім’ю – найдорожчий земний скарб, щоб засвідчити свою повагу чоловікам і дружинам, батькам і діточкам, щоб відверто висловити свій осуд одностатевим шлюбам і утвердити істину, що світ буде угодним Богові і щасливим у многолітті лише тоді, коли діточки народжуватимуться у повноцінних сім’ях,  понад усе шануватимуть Господа, маму і тата та свої родини, учасники фестивалю зібралися на найгарнішому у Горохові місці – майдані Незалежності.


Було дуже зворушливо і гарно, як  колона довжиною кількасот метрів ішла вулицями міста (на головному фото)! Перехожі дивувалися і вітали її приязними усмішками, споглядаючи у руках крокуючих натомість звичних транспарантів із політичними гаслами – візочки з діточками,  плакати з написами «Діти – це подарунок від Бога»,  «Що Бог з’єднав, людина хай не розлучає», «Сім’я, дитинство, материнство і батьківство охороняються державою», повітряні кульки зі словами «Я люблю свою сім’ю»!



Країна здоров’я у міському сквері.



Бабуся Тамара Лісова, її донька Віта і внук Матвійко.



Представниці трьох поколінь великої родини Онищуків – бабуся Валентина, її донечка Настуся і внучка Єва.


Під мелодії двох духових оркестрів (керівник Віктор Назарчук) ішли центральною вулицею, біля автостанції, каплиці, «Вопаку» і знову повернулися на площу. На ній ще задовго до початку фестивалю облаштувалися дитячі гірки, батути, павільйон із солодощами, спортивні площадки… Міський сквер став територією «Країни здоров’я», в якій можна було збагатитися цікавою інформацією про таємниці збереження молодості в серці і жвавості в довголітті, а біля фонтану на білих скатертинах розкладала домашню випічку скобелчанка Анастасія Караванська.


Як і годиться, родинне віче розпочали молитвою, до якої закликав ведучий Олег Тимощук. Слова подяки Господу сердечно виголосили пасторі Церков ХВЄ – Микола Вакуліч,  ЄХБ  – Петро Шумчук, АСД – Станіслав Ношин.  Потому возвеличувати любов, вірність, працю, мудрість, злагоду та інші духовні цінності, з якими нерозлучна кожна міцна і добропорядна сім’я, дорослі і діти мали у піснях і віршах. Співати і декламувати завітали гурти  «Євангельські християни» (керівник Степан Хринюк) і «Вірність» (керівник Руслана Дацюк), але з Божої волі землю стала щедро напувати тепла весняна злива – провісниця очікуваного цьогоріч урожаю.


Фестиваль Сім’ї продовжився у наступні два дні і радував діточок – атракціонами, а дорослих – істинами про незамінну благодать, яку покликана дарувати родина.  Він залишив у кожному серці чудові враження своєю потрібністю, колоритністю і щирими емоціями його учасників.


Зі слів Віталія Рощини,  на цьому родинному святі  звершилася ще одна хороша справа – було зібрано кошти на лікування онкохворої дитини.


Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

Telegram Channel