Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Під час захоплення росіянами Криму США та Європа порадили нам не вводити воєнний стан

Волинь-нова

Під час захоплення росіянами Криму США та Європа порадили нам не вводити воєнний стан

Екс-президент Віктор Янукович не керував СБУ з 2012 року, віддавши ці повноваження росіянам

Представники США та Європи під час захоплення Росією Криму в 2014 році рекомендували Україні не йти на збройний конфлікт з РФ і не оголошувати воєнний стан. Про це заявив тодішній в.о. глави адміністрації президента Сергій Пашинський в ефірі каналу «112 Україна», відповідаючи на питання, чи справді вони радили не захищати Крим, інформує «Українська правда».



«Янукович десь із 2012 року вже не керував СБУ, нею керували куратори, росіяни», – сказав Пашинський.



«Американці та європейці рекомендували нашій державі не йти на озброєний конфлікт з РФ і не оголошувати воєнний стан», – сказав він.


Пашинський також прокоментував слова екс-міністра внутрішніх справ і екс-глави Ради міністрів Криму Анатолія Могильова про те, що РНБО в 2014 році відмовилася від будь-яких дій з утримання Криму.


«Десь числа 25 мені дзвонив Могильов і говорить: «Я вас інформую, що у мене в приймальні вже сидять офіцери ФСБ». Я говорю: «Ти ж не перший рік керуєш Кабміном Криму. Так дай команду СБУшникам і МВСникам їх арештувати і привези їх до мене». Він каже: «Ви що, смієтесь?». А зараз він розказує, що треба було дати команду. Так дай, у тебе в підпорядкуванні були всі ці люди», – сказав екс-глава АП.


Він також заявив, що таємні документи з будівлі СБУ на вулиці Володимирській у Києві під час Майдану перевезли до Криму.


«Є абсолютно офіційні дані, що всі списки агентів, секретні кримінальні справи з СБУ на Володимирській перевезли не в Донецьк, а в Крим. Крим для них ще тоді був плацдармом», – сказав Пашинський.


Крім того, він заявив, що екс-президент Віктор Янукович не керував СБУ з 2012 року, віддавши ці повноваження росіянам.


«Янукович десь із 2012 року вже не керував СБУ, нею керували куратори, росіяни», – сказав Пашинський.


 


 

Telegram Channel