Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Сьогодні лучани мітингуватимуть за доступні авто

Волинь-нова

Сьогодні лучани мітингуватимуть за доступні авто

Акція розпочнеться в 11.00 на Театральному майдані, а закінчиться о 14.00 – автопробігом центральними вулицями міста

Всеукраїнський автопробіг за формування цивілізованого ринку автомобілів в Україні розпочався минулої суботи, 20 травня, зі Львова і завершується у Луцьку 28 травня. Про це повідомляє Ілля Токаренко на сторінці у "Фейсбуці". 



Ми за те, щоб кожен українець отримав своє законне право на доступне, якісне та безпечне авто!



Низькі доходи українців не дають можливості купити новий автомобіль, а імпорт вживаних обмежений законом. Це змушує до користування застарілими та небезпечними автомобілями, або ж спонукає до пошуку різноманітних схем, щоб одержати можливість купити доступний вживаний автомобіль


Головний герой сьогоднішнього пікету – «Запорожець» 1991 року випуску. Українці вивези його до Польщі та поставили там на облік, щоб довести, що вимоги до екологічних стандартів, на які посилаються в Україні, – цілком надуманий привід, щоб загальмувати ухвалення потрібних українцям автомобільних законів.
Усі документи й дозволи обійшлися активістам у кількасот доларів США. Натомість ввезення такого ж авто в Україну з території ЄС коштувало б нашим громадян близько 3 тисяч доларів. 


Мета акції – показати, що цивілізований ринок в Україні – реальність, а доступний автомобіль для українців може бути не лише мрією і довести так званим автоекспертам, що деякі їхні заяви не відповідають дійсності. А також нагадати народним обранцям, що вони в першу чергу повинні відстоювати інтереси народу, який їх обрав, а не лобіювати чиїсь бізнес-інтереси. Ми за те, щоб кожен українець отримав своє законне право на доступне, якісне та безпечне авто!  - повідомляють організатори акції.

Telegram Channel