Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Екологічні служби відмовилися займатися проблемою смороду в Луцьку

Волинь-нова

Екологічні служби відмовилися займатися проблемою смороду в Луцьку

Останні два місяці місто просто задихається від нестерпного смороду

Про це у Верховній Раді заявила народний депутат Ірина Констанкевич, повідомляє сайт "УКРОП". «Я підготувала депутатські запити та звернення до екологічних служб, які мають здійснювати нагляд і контроль за роботою таких підприємств. Ця проблема, яка вже вийшла за межі міста й набула обласного масштабу, свідчить про недосконалість екологічного законодавства й необхідність його доопрацювання», – зазначила політик.



Міська влада вже зверталася до районної та обласної адміністрації з проханням втрутитися в ситуацію, однак належної реакції не було.



Міська влада вже зверталася до районної та обласної адміністрації з проханням втрутитися в ситуацію, однак належної реакції не було.


«Ми також стурбовані бездіяльністю екологічних служб, які відмовляються займатися цим питанням. Ми хочемо знати, хто видав дозвіл на будівництво та роботу заводу, який представляє хімічну промисловість, фактично в житловому кварталі, на відстані 100 м від школи й лікарні», – сказав під час брифінгу депутат Луцької міської ради Борис Смаль.


Він також зауважив, що віра лучан у те, що ситуацію вдасться вирішити силами державних служб контролю, тане щогодини, тож протести мешканців міста можуть стати масовими та неконтрольованими, адже йдеться про їхнє здоров’я та життя. Депутат висловив сподівання, що після цього брифінгу у Верховній Раді, екологічні служби відреагують на проблему, а винуватців буде покарано.


Лучани пов’язують неприємний запах із відходами, які підприємство з виготовлення біоетанолу зливає на фільтраційні поля. Саме виробництво розташоване на території Гнідавського цукрового заводу – поруч зі школою, дитячим садочком та житловими будинками. Мешканці нарікають на порушення в роботі органів дихання, алергічні та інші реакції на отруєння випарами, що йдуть із заводу. Кількість звернень до лікарів стосовно цього останнім часом зросла у 1,5 разу.

Telegram Channel