Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Парк в Івано-Франківську окупували десятки мопсів (фото)

Волинь-нова

Парк в Івано-Франківську окупували десятки мопсів (фото)

28 травня в місті стартував Другий щорічний фестиваль «МопсДень»  

 Для участі у фестивалі зареєструвалися 30 мопсів, але кількість, як розповідає організатор Андрій Пилинонюк, змінюється, передає «Галка».




Мопс – це не просто собака.



«Я сам власник мопса. Мені подобається ця порода собак: вони веселі, цікаві. Як на мене, фестиваль цікавий як для оточуючих, гостей міста, так і для власників собак. Для власників – це нова інформація, знайомства. Також цим заходом ми хочемо донести інформацію, що важливо, аби люди хоча б у центральних частинах міста прибирали за своїми улюбленцями», – розповідає організатор.


Власниця тримісячного мопса Лілі Мар’яна Морозовська розповідає, що це не просто собака.



«Вона любить, щоб її пестили, брали на ручки, навіть вміє говорити. Хочу сказати усім, хто планує купити мопса, що ця собака хоче багато часу людського, якщо вона сама, вона сумує. Мопс хоче постійно гратися, але з кимось», – розповідає власниця породи.


На фестивалі відбуваються показові виступи з собачих видів спорту, «Флеш мопс», а наприкінці оберуть найкращого представника породи.


Цікаво, що на фестиваль зібралися і власники інших порід. Зібрані кошти від партнерів передадуть для притулку для собак.


Telegram Channel