Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

Вітчизняний художник стверджує, що одеська трагедія врятувала Україну

Після 2 травня повзуча «російська весна» закінчилася, в Дніпрі, Харкові, Миколаєві, Херсоні, – скрізь, де було намічено, судячи з усього, створення «народних республік», все затихло

Український художник Олександр Ройтбурд заявив, що події 2 травня 2014 року в Одеському будинку профспілок врятували Україну, – повідомляє ЗІК з посиланням на begemot.media.
Він упевнений, що якщо б проросійські мітинги в Одесі пройшли успішно і не сталося б трагедії, то в місті восторжествувала б самопроголошена «Одеська народна республіка», як це було в Донецьку.



Трагедія 2 травня – міфологізована подія. Ніхто там нікого не палив. В результаті сутичок, спровокованих проросійської стороною, стався нещасний випадок, загоряння будівлі.



«Як би це подія не подавалося пропагандистськими ЗМІ, ми повинні розуміти, що 2 травня 2014 року – день, який врятував країну. Якби в Одесі восторжествувала «ЗНМ», якби в Харкові теж виникла «республіка», країна впала. В той день вони зіткнулися з опором, зрозуміли, що просто так, на одних гаслах і проплачених маргіналах, захопити владу ніде більше не вдасться», – розповів Ройтбурд.


Художник вважає, що винуватцями жахливих подій стали проросійські організатори мітингу.


«Трагедія 2 травня – міфологізована подія. Ніхто там нікого не палив. В результаті сутичок, спровокованих проросійської стороною, стався нещасний випадок, загоряння будівлі. У великій кількості жертв винні ті, хто людей привів в будинок, та ще й забарикадувався там», – сказав він.

Telegram Channel