Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Волинь на-а-абагато більше імпортує товарів, ніж продає за кордон

У січні–березні обсяг експорту товарів становив 147,8 млн.дол. США, імпорту – 334,7 млн.дол.

Порівняно із відповідним періодом 2016р. обсяги експортно-імпортних поставок зросли на 11,2% та в 1,8 раза відповідно. Сальдо торговельного балансу склалося негативне в сумі 186,9 млн.дол.
Зовнішньоторговельні операції область здійснювала із партнерами 91 країни світу, експортували товари 266 підприємств в 69 країн, а імпортували – 350 із 74 країн.



Торгівля товарами з країнами Європейського Союзу (ЄС) продовжує демонструвати позитивну динаміку. 



Торгівля товарами з країнами Європейського Союзу (ЄС) продовжує демонструвати позитивну динаміку. Так, експорт товарів відносно аналогічного періоду минулого року зріс на 8,0% і становив 120,7 млн.дол. Імпорт товарів з країн ЄС збільшився в 1,6 раза і дорівнював 193,7 млн.дол. Вагомий внесок в зовнішньоторгівельних операціях мали Німеччина, Польща, Угорщина, Нідерланди.
Основу товарної структури експорту складали механічні пристрої та електричне обладнання, деревина і вироби з неї, меблі. У товарній структурі імпортних надходжень значними були нафтопродукти, механічні пристрої та електричне обладнання, засоби наземного транспорту, інформує Управління статистики у Волинській області.

Telegram Channel