Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

Бойовики кажуть, що були готові розвести сили біля Станиці Луганської, але Київ «завадив»

Такі повідомлення з’явилися на онлайн-ресурсі бойовиків «ЛИЦ», що посилається на «начальника управління Народної міліції «ЛНР» Михайла Філіпоненка

Представники ОРЛО заявили, що подали сигнал українській стороні про готовність розвести озброєння біля н.п. Станиця Луганська згідно з мінськими угодами від 21 вересня 2016 року, але «українська сторона зірвала процес розведення», передає «Українська правда». 



Ми спостерігаємо, що українська сторона не збирається відводити сили і засоби, і це підтверджують представники місії ОБСЄ.



За словами Михайла Філіпоненка, представники «Народної міліції ЛНР» прибули в район Станиці Луганської «в рамках чергової спроби почати передбачене мінськими угодами розведення сил і засобів».


Там вони «запустили сигнальну ракету білого кольору, підтвердивши свою готовність почати відведення підрозділів «ЛНР» та очікували «підтвердження готовності української сторони». 


Однак, за словами Філіпоненка, «українська сторона зірвала розведення сил і засобів». При цьому він послався на дані представників місії ОБСЄ, які перебувають на українській стороні. 


«Ми спостерігаємо, що українська сторона не збирається відводити сили і засоби, і це підтверджують представники місії ОБСЄ, їхні спостерігачі на українській стороні», - заявив він. 


Як відомо, 21 вересня 2016 року учасники Контактної групи у Мінську домовилися про розведення сил і засобів на трьох ділянках: поблизу н.п. Золоте, Станиця Луганська та Петрівське. Розведення сил відбулося лише в районі Золотого і Петрівського, поблизу Станиці розведення кілька разів намагалися провести, але процес зривався через обстріли бойовиків.

Telegram Channel