Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

За умисне вбивство затримано двох бійців «Азова»

Минулого тижня правоохоронці затримали двох військовослужбовців Національної гвардії полку "Азов" за умисне вбивство

Про це в ефірі на телеканалі ZIK розповів головний військовий прокурор країни Анатолій Матіос, повідомляє Цензор.НЕТ.



Рівень насильницьких злочинів із застосуванням зброї тими, хто володіє нею на законних підставах, не зменшується.



 "Минулого тижня ми затримали двох бійців Нацгвардії полку "Азов" за вчинення насильницьких дій - вбивства", - заявив він. Військовий прокурор не повідомив подробиці події і хто став жертвами військовослужбовців. "Вони не були на лінії АТО, а на третій лінії оборони. Вбивства скоїли навмисно, вони не були побутовими. Це страшні речі, їх не можна озвучувати щодня, бо вони підривають віру в тих, хто захистив державу. "Азов", зокрема, звільнив Маріуполь", - зазначив Матіос.


На його думку, все це відбувається через знецінення людських цінностей, а також втому від війни і її наслідків. "Люди, які до цього причетні, вдень - реальні герої, а вночі у них психологічні стреси, вони неадекватно оцінюють ситуацію. Звичайно, це не кидає тінь на весь "Азов", - підкреслив Матіос.


"Рівень насильницьких злочинів із застосуванням зброї тими, хто володіє нею на законних підставах, не зменшується. Поєднання посттравматичного синдрому з відсутністю зміни "картинки" призводить до того, що просто плавляться мізки. До того ж це все відбувається на тлі війни", - пояснив військовий прокурор.

Telegram Channel