Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Поляки не очікують суттєвого збільшення руху на кордоні після введення безвізу

У зв'язку із запровадженням з 11 червня безвізового режиму між Україною та ЄС на польсько-українському кордоні зросте особовий рух приблизно на 10% відсотків

Про це йдеться у відповіді Прикордонної служби Польщі у відповідь на інформаційний запит Укрінформу. «Прикордонний візовий рух громадян України на сухопутній ділянці кордону (з Польщею — ред.) в 2016 році становив приблизно 10 млн подорожуючих. Оцінюється, що візова лібералізація призведе до зростання паспортного руху на приблизно 10%”,- повідомили польські прикордонники.
Прогнозується, що в результаті візової лібералізації може знизитися значення Місцевого прикордонного руху. «Масштаби цього руху залишаться на тому ж рівні або зменшаться, додатково близько 1/4 людей скористається безвізовим рухом», - зазначають польські прикордонники.



Зараз спостерігається зниження на 3% загального прикордонного руху і, зокрема, місцевого прикордонного руху — на 20%. 



Повідомляється, що в 2016 році на 45% зріс прикордонний рух на повітряній ділянці польсько-українського кордону. Оцінюється, що тенденція до зростання цього руху збережеться і в цьому році. “Спостерігається також зростання зацікавлення у громадян України подорожами залізницею і розбудовою мережі сполучень”,- наголошують у Прикордонній службі РП.
Водночас польські прикордонники звертають увагу на тенденцію до зниження загального прикордонного руху на польсько-українському кордоні упродовж перших кількох місяців цього року. Зокрема, зараз спостерігається зниження на 3% загального прикордонного руху і, зокрема, місцевого прикордонного руху — на 20%. Повідомляється також про зниження на 7,2% зацікавлення у подорожах в Україну громадян Польщі.
Нагадаємо, що за словами Президента України Петра Порошенка, після введення безвізу рух на західних кордонах України пожвавиться на 20 відсотків. Водночас спираючись на досвід Грузії та Молдови, наші прикордонники мають бути готовими до зростання перетинів кордону з Євросоюзом на 40 відсотків.

Telegram Channel