Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

Ого! ІДІЛ захопила місто на Філіппінах

В результаті боїв між підрозділами збройних сил Філіппін і загонами ісламістів, які тривають з 24 травня на острові Мінданао, загинули вже близько ста осіб. Серед жертв протистояння – не менше 18 цивільних, 13 військових і четверо поліцейських

Про це інформували в прес-службі міністерства оборони Філіппін, пише «Зік».



У багатьох районах міста ісламісти вивісили прапори ІД.



На даний момент, бої йдуть за місто Мараві з населенням 200 000 жителів, яке кілька днів тому захопили загони близького до терористичної організації «Ісламська держава» (ІД) ісламістського угруповання «Абу Сайяф». У багатьох районах міста ісламісти вивісили прапори ІД. Урядові війська намагаються зачистити місто від ісламістів і застосовують проти них авіацію. За останніми даними військових, вдалося вбити 61 ісламіста.


Нагадаємо, раніше в Міноборони Філіппін також заявляли, що серед десятків бойовиків-ісламістів, які знаходяться в місті, є й іноземці. Бойовики захопили невідому кількість заручників, частина з яких ймовірно були страчені. Деякі з виявлених тіл цивільних були зі зв’язаними за спиною руками і мали вогнепальні поранення в голову. Серед вбитих цивільних – три жінки і одна дитина, зазначається у повідомленні оборонного відомства країни. Кілька днів тому президент Філіппін Родріго Дутерте оголосив про введення військового стану на острові Мінданао.

Telegram Channel