Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

Лише 30 грамів на день – і ніякої аритмії

Виявлено нову корисну властивість шоколаду

Вживання  помірних порцій шоколаду зменшує ризик появи миготливої аритмії. Про це заявили американські, канадські і датські вчені за результатами проведеного дослідження, пише «Добрий лікар».



Найсильніше цей зв'язок виявлялася при вживанні жінками 30 грамів шоколаду на тиждень, а чоловіками – від 60 до 180 грамів. 



Фахівці проаналізували дані про стан здоров'я серцево-судинної системи 55 тисяч осіб. У підсумку експерти виявили взаємозв'язок між вживанням шоколаду і ризиком розвитку фібриляції передсердь. За словами вчених, Найсильніше цей зв'язок виявлялася при вживанні жінками 30 грамів шоколаду на тиждень, а чоловіками – від 60 до 180 грамів. У першому випадку ризик розвитку миготливої аритмії знижувався на 21%, у другому – на 23%, повідомляє sundaynews.info.
Експерти відзначили, що темний шоколад, який містить близько 30% какао, є найбільш корисним.

Telegram Channel