Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Горбатюк звинуватив Матіоса в перешкоджанні розслідуванню злочинів проти Євромайдану

Критикою ГПУ Матіос намагається прикрити відсутність результатів у розслідуванні резонансних злочинів у військовій сфері

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос не зацікавлений в розслідуванні злочинів проти учасників Революції гідності і перешкоджає цьому.


Про це начальник Департаменту спецрозслідування Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив в ефірі "112 Україна", пише LB.ua.



У той самий час слідство постійно стикається з перешкодами в розслідуванні цих справ. На жаль, ці перешкоджання виходять у тому числі від керівництва Генеральної прокуратури, зокрема і від Матіоса.



Горбатюк повідомив, що неодноразово подавав скарги на адресу Матіоса на ім'я глави ГПУ Юрія Луценка.


"Матіос, напевно, хотів би, щоб у розслідуванні злочинів проти Євромайдану був провал. Але це не так. Результати є і досить вагомі, робота триває. І далі вони будуть, результати щодо притягнення винних до відповідальності. У той самий час слідство постійно стикається з перешкодами в розслідуванні цих справ. На жаль, ці перешкоджання виходять у тому числі від керівництва Генеральної прокуратури, зокрема і від Матіоса. У зв'язку з цим я неодноразово генпрокурору подавав письмові скарги, в тому числі з приводу того, в чому саме полягають ці порушення, але, на жаль, реагування немає", - сказав він.


Говорячи про конкретні приклади порушень, Сергій Горбатюк уточнив: "Передача економічних справ. Була нарада, на якій ніякого обговорення економічних справ не відбувалося, було складено протокол. Після цього протокол потрапляє до Матіоса, в нього вносяться завідомо неправдиві дані про те, що слідство неефективне і справи забираються. Це один випадок. Наступний. Розслідування вбивств 19 лютого в Хмельницькому. Протягом 2,5 року військова прокуратура розслідувала, тому що підозрювалися співробітники СБУ. Одночасно за результатами розслідування прийшли до висновків, що "майданівці" самі себе перестріляли. У зв'язку з цим наш Департамент змушений забрати це провадження і почати з нуля розслідування через 2,5 року, і витрачати на це час ті самі штати, давати додаткових слідчих, яких у нас і так недостатньо".


Він додав, що рапортів про дії Матіоса вже написано близько двох десятків, реагування на них немає. На думку начальника Департаменту ГПУ, Анатолій Матіос своєю критикою намагається прикрити відсутність результатів у розслідуванні резонансних злочинів у військовій сфері.


Говорячи про результати Департаменту, керівник відомства підкреслив, що всього на сьогодні у справах про злочини проти Євромайдану повідомлено про підозру понад 350 осіб, щодо 230 скеровано обвинувальні акти в суд і є вже більш ніж 35 вироків.


Нагадаємо, в листопаді 2016 року Шевченківський районний суд Києва спростував слова прокурора Горбатюка про затягування справ Майдану.

Telegram Channel