Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

Сімох військових поранено в неділю на Донбасі

Зафіксовано 48 обстрілів

У неділю, 28 травня, в результаті бойових дій на Донбасі сім військовослужбовців Збройних Сил України отримали поранення і бойові травми.



У результаті бойових дій на Донбасі сім військовослужбовців Збройних Сил України отримали поранення і бойові травми.



Протягом доби російсько-терористичні бандформування 48 разів відкривали вогонь по підрозділах ЗСУ, у тому числі зі систем озброєння, заборонених Мінськими домовленостями, повідомляє LB.ua з посиланням на штаб АТО.


На Приморському напрямку бойовики 20 разів відкривали вогонь по оборонних укріпленнях сил АТО. З настанням сутінків противник двічі зі 120-міліметрових мінометів обстріляв позиції військових на підступах до Красногорівки. З мінометів калібру 82 мм бойовики обстрілювали сили АТО в районі Мар'їнки і Чермалика. Поблизу Широкиного, Водяного, Павлополя, Гнутового і Новотроїцького в темний час доби неодноразово застосовували гранатомети різних модифікацій, великокаліберні кулемети і різні системи стрілецької зброї.


На Донецькому напрямку незаконні збройні формування до півночі найчастіше вели вогонь по опорних пунктах ЗСУ, розташованих у передмісті Авдіївки, в основному використовуючи гранатомети і стрілецьку зброю, час від часу - 82-міліметрові міномети. З околиць Донецька бойовики з гранатометів били по позиціях біля Пісків. З передмістя Горлівки противник знову вів вогонь з озброєння БМП і легкого піхотного озброєння по укріпленнях у районі Зайцевого. Усього на цьому напрямку зафіксовано 18 обстрілів.


На Луганському напрямку зафіксовано 10 фактів використання російсько-терористичними угрупованнями зброї, половину з них - у темний час доби. Військових, які утримують оборону біля Катеринівки і Кримського, противник увечері обстрілював з мінометів калібру 82 мм і гранатометів. Поблизу селищ Валуйське і Донець бойовики вдавалися до збройних провокацій із застосуванням стрілецької зброї. А біля Троїцького пізно вночі ворог бив по опорних пунктах сил АТО з великокаліберних кулеметів і станкового протитанкового гранатомета.


Як повідомляли, в суботу, 27 травня, бойовики 49 разів обстріляли позиції українських військових на Донбасі, 8 військових отримали поранення.

Telegram Channel