Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Там, де вбили волинських солдатів, молитимуться у храмі за спасіння всіх нас

Волинь-нова

Там, де вбили волинських солдатів, молитимуться у храмі за спасіння всіх нас

a19—21 травня у місті Волноваха Донецької області відбувалися заходи, приурочені до третьої річниці загибелі 18-х військовослужбовців 51-ї окремої механізованої бригади, більшість яких родом із Волині

Євгенія СОМОВА



За словами заступника луцького міського голови Григорія Пустовіта, який побував там, Волноваха стала для нього приємним відкриттям.



Вразили щирі виступи, сльози волноваських жінок.



— Вразили щирі виступи, сльози волноваських жінок, — зазначив посадовець, дякуючи усім, хто долучився до організації поїздки. — Вони були справжніми, непідробними. І це результат переосмислення подій, розуміння того, що наші хлопці стали гарантом спокійного життя у Волновасі.
Члени делегації здійснили поїздку на передову в селище Гранітне, де проходять службу волиняни, передали їм солодкі гостинці, продукти харчування і медикаменти, а також футболки, розмальовані луцькими дітьми із побажанням перемогти і повернутися додому. Зустрілися й з дітьми–сиротами та позбавленими батьківського піклування, малозабезпеченими громадянами. Їм теж вручили харчові набори. Волиняни мали змогу побувати і на футбольному турнірі на честь загиблих військовослужбовців 51-ї бригади. Наші земляки наголошували, що мешканці Волновахи зустрічали їх як рідних. Адже Луцьк і Волноваху об’єднують дружні, партнерські стосунки. Обласний центр Волині вже не перший рік приймає у себе на відпочинок донецьких дітей. Ще одним кроком для зміцнення співпраці обох міст буде спорудження храму Святого Миколая.
У ході візиту відбулося закладення символічної капсули з посланням до нащадків та освячення місця будівництва. Розповідаючи про подію, керівник ініціативної групи зі спорудження храму Володимир Мельникович зазначив, що церква будуватиметься на кошти волинських та волноваських меценатів і благодійників під гаслом «Луцьк і Волноваха — разом!» .
Як повідомив учасник делегації, радник голови облдержадміністрації Тарас Яковлев, більшість мешканців Волновахи підтримують церкву Московського патріархату, але вони долучаються до освячення місця будівництва нового храму УПЦ Київського патріархату. І це не може не радувати.
За словами виконавчого директора благодійного фонду «Волинь-2014» Володимира Кривовича, гроші для храму збирають усім миром (на рахунку зараз — 390 тисяч гривень), тож долучитися до цієї акції можете й ви.


 

Telegram Channel