Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

Любешівщині виділять 1 мільйон гривень

Кабінет Міністрів України погодив перелік об'єктів, що фінансуватимуться з Державного бюджету. Серед них є й любешівські

Наталія МУХА


Такі субвенції надаються місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток окремих територій. Відповідно до цього плану, на Волинь має надійти більше 25 мільйонів гривень. Із них 1 мільйон 20 тисяч — на Любешівщину.


Зокрема, по 150 тисяч гривень спрямовано на придбання віконних та дверних блоків для загальноосвітніх шкіл та сільських будинків культури району, 110 тисяч гривень — на придбання медичного обладнання та меблів для АЗПСМ та ФАПів району.



Любешівська Воля отримає 70 тисяч на спорудження спортивного майданчика. А загальноосвітні навчальні заклади Любешівщини поповняться комп’ютерною технікою на суму 200 тисяч гривень.



Крім того, на придбання та встановлення ігрових майданчиків у Щитині, Цирі, Березній Волі виділено по 80 тисяч гривень, на придбання і встановлення павільйонів автобусної зупинки у селах Вітуле, Люб’язь, Щитинь, Великий Курінь, Залізниця – по 20 тисяч гривень. Любешівська Воля отримає 70 тисяч на спорудження спортивного майданчика. А загальноосвітні навчальні заклади Любешівщини поповняться комп’ютерною технікою на суму 200 тисяч гривень.


 


Як зауважила народний депутат Ірина Констанкевич у мережі Фейсбук, такий перелік об’єктів на фінансування вона подала у Кабмін на основі звернень сільських громад. Тобто враховані всі бажання жителів Любешівщини. У той же час голова райдержадміністрації Олег Кух не надто задоволений таким розподілом. Каже, що ті пропозиції, які він погодив із президією районної ради, не були включені у вищезгадане розпорядження КМУ.


Так, за словами Олега Івановича, він проти розпорошення коштів. Натомість, вважає, їх краще у більшій сумі спрямувати на один вагомий об’єкт. У програмі соціально-економічного розвитку Любешівського району визначено більше тридцяти об’єктів, які є першочерговими. Відповідно, на них мали би бути виділені кошти.


Наприклад, добудова Цирського Будинку культури, що вже давно не вирішується. Такої ж думки щодо доцільності виділення даних коштів на вагоміші об’єкти — і голова районної ради Петро Нагорний. Однак, як зауважив народний депутат визначила інші пріоритети.


Та, мабуть, найголовніше, що кошти у район надійдуть. Тепер найважливіше — їх вчасно освоїти…

Telegram Channel