Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

СБУ прийшла з обшуками в офіси «Яндекс.Україна»

За інформацією речниці, обшуки тривають у рамках провадження про державну зраду

У київський і одеський офіси компанії «Яндекс.Україна» прийшли з обшуками представники СБУ. Про це повідомила глава прес-служби «Яндекса» Ася Мелкумова, передає Тиждень з посиланням на AIN.UA.



Обшук проводиться на підставі статті 111 Кримінального кодексу України - державна зрада. Стаття поширюється на загрозу інформаційній безпеці країни.



«У наших офісах в Києві та Одесі зараз перебувають представники Служби безпеки України. Інформацією про причини сьогоднішніх дій СБУ ми поки не володіємо. До наших офісів вже виїхали адвокати. В рамках правових процедур ми готові надати органам необхідну інформацію», - йдеться в повідомленні.


Інформацію про те, що СБУ прийшла з обшуком в українські представництва «Яндекса» виданню MarketingChallenge та агентству Інтерфакс-Україна також підтвердила речниця СБУ Олена Гітлянська. За її словами, обшук проводиться на підставі статті 111 Кримінального кодексу України - державна зрада. Стаття поширюється на загрозу інформаційній безпеці країни. Винним за цією статтею загрожує позбавлення волі строком на 12-15 років з конфіскацією майна.


Як повідомлялося, президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій). 17 травня указ набув чинності.


Серед компаній, які потрапили під дію санкцій, зазначені російські ресурси "Mail.ru", "Яндекс", "ВКонтакте" і "Однокласники", а також низка російських банків, авіакомпаній і ЗМІ: РЕН ТВ, НТВ ПЛЮС, РБК, ТНТ, "Первый канал". Загалом у списку санкцій України 1 228 фізичних осіб та 468 юридичних.

Telegram Channel