Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
А якби ще кілька разів не виручив 19-річний воротар…

Волинь-нова

А якби ще кілька разів не виручив 19-річний воротар…

Луцька «Волинь» програла у Львові «домашній» матч. Завдяки цьому «Карпати» гарантували собі збереження «прописки» у Прем’єр-лізі

Сергій ХОМІНСЬКИЙ



Українська Прем’єр-ліга. Другий етап. 9 (31) тур.  «Волинь» (Луцьк) – «Карпати» (Львів) – 0:1 (Олексій Гуцуляк, 38 хв.). 27 травня. Львів. Стадіон «Україна». 4500 глядачів. Головний суддя Євген Арановський (Київ).
«Волинь»: Андрій Марчук, Сергій Мелінишин, Роман Никитюк (Олег Тракало, 68), Руслан Марушка, Владислав Шаповал, Юрій Романюк, Олександр Чепелюк, Юрій Тетеренко, Андрій Ляшенко, Сергій Трикош (Андрій Никитюк, 46), Владислав Дмитренко (Роман Баб’як, 86 хв.). Головний тренер Віталій Кварцяний (Старший тренер Володимир Дикий).



Пряма трансляція матчу «Дніпро» – «Волинь» – 31 травня о 17.00 на телеканалі УНІАН.



Попередження: Марчук, 28 хв.; Мелінишин, 30.
Уявімо, що каталонська «Барселона» вилітає з Прімери в Сегунду. «Синьо-гранатовим» лишається провести останній домашній матч. До того ж проти свого надпринципового суперника – мадридського «Реала».
Проте незадовго до цього матчу ухвалюється рішення зіграти його не на «Камп Ноу», а на… «Сантьяго Бернабеу». Бо, бачте, проведення поєдинку на домашній арені не зовсім узгоджується з інтересами якихось інших видів спорту.
Щоправда, уявляти таке – займатися очевидними дурницями. «Барса» ніколи б не погодилася зіграти «домашній» матч на полі свого непримиренного суперника. І, можливо, зокрема й завдяки цьому каталонці ніколи у своїй історії не покидали Прімеру.
А ось луцька «Волинь» вже не вперше залишає елітний дивізіон українського футболу – «путівка» на пониження в класі у нас вже давно «в кишені». Ну а свій останній «домашній» матч у нинішній першості «хрестоносці»… проводять на полі суперника. До речі, суперника завжди принципового – львівських «Карпат».
Як це узгоджується з повагою до власних уболівальників та з філософією того ж таки «волинсько-галицького дербі», сказати дуже складно. День у Луцьку видався погожий, і охочих побачити «червоно-білих» на «Авангарді» – востаннє серед «еліти» перед «вильотом» у Першу лігу» – не бракувало. Але дзуськи – клуб проміняв рідний стадіон на львівський!
«Зелено-білі» відкрили рахунок на 38 хвилині. Відзначився 19-річний Олексій Гуцуляк. Так-так – той самий Гуцуляк, який приніс «Карпатам» перемогу над «Волинню» в попередньому «дербі» – 23 квітня. Всього ж на рахунку молодого гравця лише три голи в першості – і два з них у ворота лучан.
У цьому матчі також трапився епізод, який дехто почав саркастично називати такою собі квінтесенцією сезону усієї Прем’єр-ліги. На поле вибіг уболівальник у зеленій футболці. Здавалося б, ну то й що? Таке навіть у матчах «Реала» з «Барселоною» трапляється. Проте у нашому випадку вболівальник був п’яний. Хоча ні – п’янезний! Він вибіг і упав… Хоча знову ж таки ні – безсило гепнувся на газон! При цьому ліва холоша його спортивних штанів задерлася аж до коліна. Коли бідолагу нарешті якось зіп’яли на ноги, з трибун прибіг ще один, таки значно тверезіший. І знову завалив першого на газон. Той повністю відрубався. Тож коли стюарди волочили п’яне тіло стадіоном, не було відомо, дихає воно чи вже ні…
Ну а рахунок 0:1 завдяки чудовій грі 19-річного воротаря лучан Андрія Мельника – виграв кілька дуелей віч-на-віч із львів’янами – зберігся до фінального свистка. «Карпати» здобули не просто надважливі три очка, а й забронювали за собою рятівне 10 місце і відправили у Першу лігу «Дніпро», яке поступилося «Ворсклі» у Полтаві…
Що ж до передостаннього туру загалом, то п’ять з дев’яти голів було забито в матчі «Шахтаря» та «Динамо» у Харкові. Кияни таки спромоглися нарешті перемогти принципового суперника, хоча б якось покращивши собі настрій від загалом програного сезону. Ну а дубль Андрія Ярмоленка (який зробив ще й результативну передачу) дав йому змогу обійти у суперечці бомбардирів Факундо Феррейру. Заради справедливості варто зауважити, що «гірники» грали відразу без кількох гравців «основи».
В останньому турі «Волинь» і «Дніпро» вже на правах передостанньої та останньої команд першості зіграють між собою 31 травня у Дніпрі (пряма трансляція поєдинку о 10.00 на телеканалі УНІАН).
Усі результати туру:
«Битва за чемпіонство»: «Шахтар» – «Динамо» – 2:3; «Олімпік» – ФК «Олександрія» – 0:0; «Чорноморець» – «Зоря» – 0:1;
«Змагання за збереження прописки»:


«Зірка» – «Сталь» – 0:1; «Волинь» – «Карпати» – 0:1; «Ворскла» – «Дніпро» – 1:0.



За воротами
Володимир ДИКИЙ, старший тренер «Волині»:
«У нас грали всі молоді хлопці, вихованці волинського футболу. Ми хотіли ще раз подивитись на їхні дії, на кого можна розраховувати у майбутньому. Боролись, повністю віддавались грі, але не вистачило майстерності… Не маю претензій до футболістів із самовіддачі. Сьогодні вони показали все, на що здатні».


 



 

Telegram Channel