Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

Підгрунтовий полив — просто і ефективно

Цей спосіб дає змогу зволожувати лише коріння. А поверхню зберегти сухою, після чого не так ростуть бур’яни, не запікається земля. Кореневий полив особливо люблять помідори

У пластикової пляшки відріжте дно на третину, щоб його можна було використовувати як кришку (вона потрібна, щоб вода менше випаровувалася). Кришечку щільно закрутіть і просвердліть у ній два отвори діаметром 2 міліметри. Хоча можна їх зробити й більше або менше — треба врахувати, що одна овочева рослина потребує щодоби близько 0,25 л води.
Найкраще встановлювати пляшку під час посадки. Але можна це зробити й пізніше. У такому випадку відступіть від стебла помідора 15—20 см, акуратно, щоб не пошкодити корені, викопайте ямку глибиною 10—15 см. Тоді вставте пляшку кришечкою вниз під кутом 30—45 градусів і закопайте.
Аби не забивалися дірки у кришечці (особливо це актуально на важких глинистих ґрунтах), на дно ямки під горло пляшки вкладіть суху траву, мішковину тощо або закріпіть це все просто на горловині за допомогою капронової панчохи. Пристрій для підгрунтового поливу готовий. Заливайте воду у пляшку, а вона поволі просочуватиметься до коренів. Слідкуйте за наявністю води у посудині — її можна поповнювати раз на кілька днів, що дуже зручно для дачників.
Можна спробувати й інший спосіб. Зробити у пляшці невеликі дірочки і закопати в грунт кришкою до верху. Тоді її зручно наповнювати, відкрутивши кришку. У такому випадку у пляшку не попаде сміття.

Telegram Channel