Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Останній дзвоник пролунав лише для однієї випускниці

Волинь-нова

Останній дзвоник пролунав лише для однієї випускниці

Оксана Зінчук із села Грушвиця на Рівненщині протягом року мала персонального класного керівника, педагогів, клас, уроки. Тож і цьогорічну святкову лінійку присвятили їй одній – єдиній випускниці серед 130 учнів. Таке в населеному пункті трапляється вперше за останні півстоліття

Мирослава КОЗЮПА



Спочатку в Оксани було вісім однокласників. Але після 9–го і 10–го класів всі пішли зі школи. Так дівчина залишилася без жодного сусіда по парті. Одинадцятикласниця не матиме випускного вечора, проте урочиста лінійка з нагоди останнього дзвоника була лише на її честь. Директор навчального закладу Ярослав Ткачук назвав єдину випускницю гордістю всієї школи. «Вона в нас чарівна дівчинка, активна, брала участь у різних заходах. Оксана і спортсменка, і в художній самодіяльності виступала», – говорить педагог. Для учителів, які працювали зі школяркою протягом року, Оксана стала наче рідною.



Це було як репетиторство – тільки я і вчитель. Але також послужило стимулом краще вчитися.



— Таке відчуття, що це випускний у моєї доньки чи особисто в мене. Пригадую, що таке хвилювання було, коли я здавала державні іспити, навчаючись в університеті, – зі сльозами на очах зізнається класний керівник Ірина Кривко.
Від такої уваги учнів та вчителів було не по собі і самій дівчині.
— Усі в шоці, коли я розповідаю, що протягом року навчалася сама. Це було як репетиторство – тільки я і вчитель. Але також послужило стимулом краще вчитися, – каже Оксана Зінчук.
Учителі зізнаються, що навчати одну дитину значно важче, ніж цілий клас: за урок потрібно пройти одразу кілька тем, але й стосунки натомість зав’язуються довірливі.
Наразі одинадцятикласниця готується до ЗНО, планує надолужити рік самотності у школі у вищому навчальному закладі. Своє майбутнє пов’язує з професією вчителя.


 

Telegram Channel