Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Локшини на вуха прем’єру не навішаєш — одразу запитав: «Чи готові пройти детектор брехні?»

Волинь-нова

Локшини на вуха прем’єру не навішаєш — одразу запитав: «Чи готові пройти детектор брехні?»

За 30 хвилин перебування на Волині глава українського уряду Володимир Гройсман оглянув частину траси Львів—Радехів—Луцьк, відремонтовану в рамках експерименту за кошти від митних платежів, поспілкувався з працівниками лабораторії, яка перевіряє якість асфальтного покриття, та поцікавився у працівників вагового комплексу, чи беруть вони хабарі?

Кость ГАРБАРЧУК



Спочатку над лісом біля села Терешківці Горохівського району з’явилися два гелікоптери. Так у вівторок зранку розпочався візит прем’єр-міністра Володимира Гройсмана в нашу область. Керівника уряду супроводжував голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик. На трасі Львів—Радехів —Луцьк прем’єра чекали волинські чиновники, дорожники та журналісти.



Прем’єр запевняв, що всі заплановані на ремонт автомобільних доріг кошти Волинська область отримає. Це приблизно 1 мільярд 200 мільйонів гривень.



Начальник Служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолій Посполітак розповів про хід виконаних робіт та перспективні плани на цей рік. Адже завдяки запровадженому експерименту за кошти митниці вдалося зробити сучасну магістраль, по якій приємно їхати. Прикро, що лише одну. Але, спілкуючись з журналістами, прем’єр запевняв, що всі заплановані на ремонт автомобільних доріг кошти Волинська область отримає. Це приблизно 1 мільярд 200 мільйонів гривень.
— Дуже добре, що є перевиконання платежів по митниці, значить і там потихеньку наводять порядок, – Володимир Гройсман похвалив головного митаря області Віктора Кривіцького. – Тому така сума – цілком досяжний та реальний орієнтир для Волині.
Коли поцікавилися його враженнями від цієї траси, прем’єр відповів:
— Я побачив, що дорога нормальна. Я ж не можу всі об’їхати. Добре, що ремонтуються траси з інтенсивним рухом. Але ми також будемо розбудовувати митний перехід «Устилуг» – наш спільний українсько-польський проект. Усе рухається у правильному напрямку. Наступного року проведемо децентралізацію доріг через Дорожній фонд і таким чином отримаємо ще більше ресурсів.
Володимир Гройсман особливо акцентував увагу на якості виконаних робіт. Для цього, за його словами, потрібно проводити перевірки, адже зловживання на будівництві доріг не подолані. Фахівці спеціалізованої пересувної лабораторії до приїзду прем’єра зробили в асфальті кілька шурфів та взяли проби покриття для аналізу.
Як відомо, найбільше руйнують дорогу великотоннажні автомобілі. Щоб запобігти цьому, на трасах встановлюють пересувні габаритно–вагові комплекси. Один із таких і продемонстрували прем’єрові. А він одразу поцікавився у працівників, чи пропонують їм хабарі і чи готові вони пройти тест на детекторі брехні?
Робочий візит Володимира Гройсмана на Волинь тривав 30 хвилин. Прем’єр дуже поспішав, адже того дня його ще чекали у Львівській та Тернопільській областях.


 

Telegram Channel