Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
«Верес» задовільнився лише «бронзою»…

Волинь-нова

«Верес» задовільнився лише «бронзою»…

Після маріупольського «Іллічівця» другу путівку в Прем’єр-лігу за тур до закінчення першості виборола чернігівська «Десна»

Сергій ХОМІНСЬКИЙ


Чемпіонат України з футболу. Перша ліга. 33 тур. «Верес» (Рівне) — «Черкаський Дніпро» (Черкаси) — 0:0. Рівне. Стадіон «Авангард». 27 травня. 2520 глядачів. Головний суддя Володимир Міланич (Миколаїв).


Відеоогляд матчу телеканал «Рівне1» – https://www.youtube.com/watch?v=EKv1MjuylGk :



«Верес»: Олександр Ільющенков, Сергій Петько (Володимир Дмитренко, 66 хв.), Сергій Борзенко, Василь Білий, Артур Западня, Валерій Кучеров, Євген Морозенко, Сергій Герасимець (Ростислав Волошинович, 68), Антон Котляр, Руслан Степанюк, Дмитро Козьбан (Ігор Сікорський, 69). Старший тренер Юрій Вірт.


Рівненський «Верес» за два тури до закінчення першості посідав третє місце в турнірній таблиці й відставав від чернігівської «Десни» на 6 очок. Це, фактично, означало, що шанси на путівку в Прем’єр–лігу втрачено (адже навіть за умови двох перемог рівнян потрібні були ще й дві поразки «Десни»).



Багато нюансів, одну причину і не назвеш, це комплекс причин, чого нам не вистачило…



Хоча суто теоретично надія на підвищення у класі таки лишалася!
До того ж, черкащани — єдина команда, яка спромоглася цього сезону обіграти рівнян з великим рахунком. Матч першого кола «Черкаський Дніпро» (до речі, «срібний» призер минулої першості) виграв з рахунком 3:0 – https://www.youtube.com/watch?v=poZO_7ObsmI :



Тож «Вересу» ще й було за що реваншуватися!
Не склалося, рівняни не змогли переграти черкащан. Фінальний свисток арбітра зафіксував нічию — 0:0. «Десна» також зіграла унічию — 2:2 — зі столичним клубом «Оболонь–Бровар». Тобто надії уболівальників на диво не справдилися відразу «на обох фронтах».
Тож незалежно від результатів останнього туру «Верес» фінішує третім і вже офіційно оформить «бронзу» Першої ліги й отримає таки престижні, але вкрай прикрі медалі.
Право ж підвищитися у класі одержали маріупольський «Іллічівець» (який має великий досвід виступів у вищому дивізіоні нашого футболу) і чернігівська «Десна» (для якої це досягнення є небаченим досі успіхом — за часів Незалежності України клуб з Чернігова грав у Першій лізі, періодично ще й вилітаючи в Другу лігу).
Заключний поєдинок першості «Верес» проведе 2 червня у Харкові з «Геліосом».



За воротами
Старший тренер «Вереса» Юрій ВІРТ, відповідаючи на запитання «Чого не вистачило команді на фінішній прямій?», сказав:
«Багато нюансів, одну причину і не назвеш, це комплекс причин, чого нам не вистачило. Завершиться сезон, будемо аналізувати.
Насамперед, хочу подякувати вболівальникам, ми дуже раді, що маємо таких фанів. Дуже хотіли подарувати їм перемогу. У роздягальні я подякував футболістам. Вони хотіли перемогти, але не вистачило останнього пасу, завершального удару».


Усі результати 33-го туру: «Буковина» — «Геліос» — 1:1; «Верес» — «Черкаський Дніпро» — 0:0; ФК «Тернопіль» — «Нафтовик–Укрнафта» — 0:0; «Колос» — МФК «Миколаїв» — 5:3; «Авангард» — «Іллічівець» — 2:1; «Десна» — «Оболонь–Бровар» — 2:2; «Скала» — ФК «Полтава» — 3:1; «Гірник–Спорт» — «Арсенал–Київ» — 1:0; «Інгулець» — ПФК «Суми» — 1:3.


Telegram Channel