Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Реальна дюжина – і сьоме фіаско «старої синьйори» (Відео)

Волинь-нова

Реальна дюжина – і сьоме фіаско «старої синьйори» (Відео)

«Вершкові» перемогли «Ювентус» і стали 12-разовими володарями найпрестижнішого європейського клубного трофею

Сергій ХОМІНСЬКИЙ



Ліга чемпіонів-2017. Фінал.  «Ювентус» (Турин, Італія) – «Реал» (Мадрид, Іспанія) – 1:4 (0:1 – Кріштіану Роналду, 20 хв.; 1:1 – Маріо Манджукіч, 27; 1:2 – Карлос Касеміро, 61; 1:3 – Кріштіану Роналду, 64; 1:4 – Марко Асенсіо, 90). Кардіфф (Уельс). Стадіон «Мілленіум». 65842 глядачі. 3 червня 2017 року. Головний суддя Фелікс Брих (Німеччина).


Відеоогляд матчу  «Ювентус» – «Реал» – https://www.youtube.com/watch?v=VXIsfNrwlu8 :



 



Наступний фінал Ліги чемпіонів відбудеться 26 травня 2018 року у Києві на НСК «Олімпійський».



У перші 15 хвилин гри «Стара синьйора» влаштувала таку облогу воріт чемпіонів Європи, що, здавалось, ті не витримають і ми матимемо нового Короля. Проте «Реал» вистояв, а при першій же нагоді показав, як треба поводитись із м’ячем, щоб він влітав у ворота: зірковий Кріштіану Роналду свого шансу не змарнував.
Щоправда, «чорно-білі» вже за сім хвилин відповіли мегадивовижним голом хорвата Маріо Манджукіча. Вочевидь, у головному матчі сезону щось подібне можна було спостерігати лічені рази за десятки років.
Дивлячись на Манджукіча та його співвітчизника у складі суперника Луку Модрича, а потім порівнюючи це з грою нашої збірної проти Мальти (українці зганьбились – 0:1), складно було не подумати – це ми серйозно донедавна вірили, що «синьо-жовті» конкуруватимуть із «картатими» у боротьбі за пряму путівку на ЧС-2018?!
Ну а коли «Ювентус» та «Реал» йшли на перерву, було передчуття, що свято футболу в другому таймі продовжиться – а «чорно-білим» цілком до снаги взяти гору над «вершковими» (які, щоправда, грали у «гостьовій» сливовій формі). Проте у другому таймі «Юве» на полі практично «не було». Двічі пропустивши на 61-й і 64-й хвилині, італійці залишилися в меншості й невдовзі виймали із сітки ще один м’яч.
Варто зауважити, що «Реалу» в цьому матчі ще й усміхалася фортуна. Скажімо, коли Роналду та Касеміро (бразилець – потужним дальнім ударом) забивали два перших голи, мали місце незначні рикошети, які добряче дезорієнтували Буффона. А Серхіо Рамос показав себе ще тим симулянтом, коли на рівному місці зумів «намалювати» підстави для вилучення колумбійського півзахисника «Юве» Хуана Куадрадо.
Коли у матчі вже було все зрозуміло, Зінедін Зідан дозволив вийти на поле й валійцю Гарету Бейлу, для якого матч такого рівня у рідному Кардіффі – це справді щось.
«Зізу», до речі, мабуть, було трохи незручно «ображати» «Стару синьойору», адже легендарний француз свого часу відіграв за «Ювентус» цілих п’ять сезонів.
А ось Джанлуїджі Буффону таки не судилося (ну принаймні цього разу) стати найстаршим переможцем (та й узагалі – переможцем) Ліги чемпіонів (у день матчу йому виповнилося 39 років і 126 днів).



Джанлуїджі Буффон програв свої 3 фінали Ліги чемпіонів із трьох...


Тож «Ювентус» програв свій сьомий із дев’яти фіналів Ліги чемпіонів (Кубка чемпіонів) і підтвердив реноме головного невдахи цього турніру (звісно, виключно за виступами саме у фіналах).
Натомість «Реал» захистив титул переможця Ліги чемпіонів (цього ще не вдавалося нікому), а загалом виграв 12-й фінал із 15 і ще більше зміцнив свій статус «королівського» клубу. А на церемонію нагородження «вершкові» одягли звичні для них білі футболки.
Ну і про всяк випадок нагадуємо: наступний фінал Ліги чемпіонів відбудеться 26 травня 2018 року у Києві на НСК «Олімпійський».


На головному фото: «Отримайте і розпишіться!» – дубль Кріштіану Роналду у фіналі робить його із 12 голами вп’яте поспіль найкращим бомбардиром Ліги чемпіонів.

Telegram Channel