Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Навіть звисаючи між 8-м і 7-м сходовими поверхами, чоловік виривався з рук патрульних...

Волинь-нова

Навіть звисаючи між 8-м і 7-м сходовими поверхами, чоловік виривався з рук патрульних...

Луцькі поліцейські Сергій Ліга, Ігор Воронов, Віктор Бубало, Сергій Цигульов не думали про славу, коли їхали на виклик з приводу спроби самогубства. Виконуючи свої безпосередні обов’язки, вони зробили, здається, надможливе: схопили молодика за руку, коли той спробував стрибнути з вікна 8-го сходового поверху

Ірина ПАСІЧНИК


21-річний студент, родом із Шацького району, вирішив накласти на себе руки через ігрову залежність, борги, а також конфлікт із рідними та дівчиною. «Він був у відчаї – мав непорозуміння з коханою, у касі кафе, де працював, взяв 1500 гривень, які відразу програв… Заплутався», – розповів деталі міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.



Хоробрістю, відданістю справі та вправністю луцьких копів нині захоплюється вся Україна.



Про молодика, який має намір стрибнути з 8 сходового поверху дев’ятиповерхівки на проспекті Волі, 41 у Луцьку, патрульна поліція отримала повідомлення 4 червня близько 18-ї години. Четверо інспекторів півгодини вмовляли відчайдуха заспокоїтись і відмовитися від задуманого, але розмова не подіяла. Зрештою, студента вдалося на мить відволікти та схопити за руку – якраз коли той повис між 8-м і 7-м сходовими поверхами. Навіть перебуваючи за вікном, він щосили намагався вирватися з рук копів, розповідають правоохоронці. У цей час двоє патрульних спустились на 7 поверх, один із них схопив чоловіка за пояс через кватирку і так тримав, доки не розбив вікно ногою. Після цього самогубцю затягнути всередину поліцейському допоміг один із мешканців будинку.
Патрульним Сергію Лізі, Ігорю Воронову, Віктору Бубалу, Сергію Цигу-
льову, які ризикували життям і здоров’ям, подякував Арсен Аваков. «Красені! Дякую за службу!» – написав очільник МВС у «Фейсбуці» та пообіцяв кожного з них відзначити нагородами «за мужність, вправність і чесну позицію небайдужого поліцейського».
Ігромана доставили до обласної психіатричної лікарні, врятований погодився на шпиталізацію. Хлопець не постраждав, а от один із тих, хто боровся за його життя, отримав порізи рук та ніг.
Хоробрістю, відданістю справі та вправністю луцьких копів нині захоплюється вся Україна. «Це приклад, як потрібно служити людям», – пишуть користувачі соціальних мереж. Сподіваємося, 21-річний ігроман також оцінить вчинок своїх рятівників і переосмислить сенс власного життя, за яке так ризикували абсолютно чужі, але небайдужі люди.


 

Telegram Channel