Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Трускавкові десерти

Волинь-нова

Трускавкові десерти

Нарешті дочекалися: полуничний сезон у розпалі! Хтось поспішає зробити запаси на зиму, консервуючи компоти і варення. Та не забуваймо потішити себе і свіжими ягодами, готуючи з них найрізноманітніші десерти

З вершками
Інгредієнти: 700–800 г полуниць, півлимона, 1 банка (380 г) згущеного молока, 200     мл жирних вершків, 20 г вершкового масла, 100 г шоколадного печива.
Приготування. Полуниці вимити, очистити, кілька ягід залишити для оздоблення. Розім’яти полуницю виделкою або нарізати невеликими шматочками. Додати до подрібнених ягід сік лимона, згущене молоко, збиті вершки. Все перемішати. Застелити фольгою форму й заповнити її сумішшю. Печиво подрібнити на крихту, змішати його з м’яким вершковим маслом і викласти у форму другим шаром, злегка притиснувши печивом полуничну масу. Форму накрити і поставити в холодильник. Через 6 годин вийняти готовий полуничний десерт, покласти його печивом на тарілку, зняти фольгу з фруктового шару. Прикрасити збитими вершками і цілими ягодами.



ІЗ шоколадом
Інгредієнти: 100–150 г полуниць, 1  ч. л. цукрової пудри, 200 мл жирних вершків, 1 плитка (100 г) білого шоколаду, 1   ч. л. какао-порошку.
Приготування. У невелику каструльку з довгою ручкою вилити вершки, поставити на маленький вогонь, додати білий шоколад, поламавши його на шматочки. Суміш потрібно постійно помішувати до повного розчинення шоколаду, але не доводити до кипіння! Коли маса стане однорідною, зняти з вогню і дати повністю охолонути. Полуниці порозрізати на половинки або четвертинки (залежно від розміру та м’якості ягід). Посипати полуницю цукровою пудрою і перем’яти до бажаної консистенції. Розділити на дві рівні частини й покласти на дно 2-х склянок. Зверху посипати какао. Остиглий крем із шоколаду та вершків збити в міксері. Розлити по склянках. Зверху посипати какао, тертим шоколадом або прикрасити полуничкою. Подавати до столу можна відразу або охолодженим.


Сирний
Інгредієнти: 300 г сиру, 2 жовтки, 10 г желатину, 3 ст. л. цукрової пудри, 1 ст. л. цукру, 100 мл вершків 33% жирності, 150 г полуниць, м’ята.
Приготування. Замочити желатин, як зазначено на упаковці. Сир, жовтки і цукрову пудру розтерти в глибокій посудині до однорідності, додати желатин, щоб він добре розійшовся по всій сирній масі. Влити збиті вершки, акуратно перемішати. Викласти в креманки. Полуницю та цукор збити в блендері. Залити на сирну масу. Поставити в холодильник. Перед подачею прикрасити м’ятою.


Панакота
Інгредієнти: 1 склянка вершків, 1 склянка молока, 0,5 склянки цукру, 1 ч. л. ванільного цукру 1 ст. л. желатину, цедра 1 лимона, 200–300 г полуниць, шоколадні кульки або тертий шоколад для оздоблення.
Приготування. Замочити желатин у холодній воді. Коли набухне, розпустити на водяній бані. В каструльку влити вершки, молоко, додати 2 ст. ложки цукру, ванільний цукор, цедру лимона і прогріти на вогні до 80 градусів. Зняти масу з вогню, додати в неї розпущений желатин, перемішати, розлити у формочки і поставити в холодильник на 3 години. Для соусу полуниці збити з цукром (за смаком) за допомогою блендера. З 1–2    ст. ложок цукру зробити пудру. Вийняти десерт із формочок, перевернувши їх на тарілку. Полити соусом і прикрасити ягодами, шоколадними кульками, посипати цукровою пудрою.

Telegram Channel