Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Дитину вкусила змія, а протиотрути в лікарні не було...

Волинь-нова

Дитину вкусила змія, а протиотрути в лікарні не було...

Семирічного Владика Ковальчука із села Віл Любешівського району в перший день літа спіткала біда. На полі, де хлопчик був разом із татом, його підстерегла гадюка

Оксана КРАВЧЕНКО


Плазуна побачив батько, який, почувши крик, підбіг до дитини. На ніжці сина він виявив слід від укусу змії і одразу зателефонував на 103.



« Ситуацію ускладнювало те, що лікувальні заклади нині не забезпечені необхідними сироватками, які вводять пацієнтам після укусу гадюк.»



Фельдшерська бригада Любешівського відділення обласного центру екстреної медичної допомоги привезла потерпілого до Любешівської районної лікарні, звідти його доправили до Луцька — у відділення анестезіології обласної дитячої лікарні. Ситуацію ускладнювало те, що лікувальні заклади нині не забезпечені необхідними сироватками, які вводять пацієнтам після укусу гадюк. Медики оперативно зв’язалися із фармацевтичними підприємствами, які мають ліки для подібних надзвичайних випадків. Батьки за власний кошт придбали дороговартісний препарат. Як розповів завідувач відділення анестезіології Юрій Радчук, стан хлопчика поліпшився, його уже перевели з реанімації у хірургічне відділення.


 

Telegram Channel