Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Сльози Шотландії, радість Ісландії та інопланетність Роналду

Волинь-нова

Сльози Шотландії, радість Ісландії та інопланетність Роналду

Попри невиразну гру підопічних Андрія Шевченка, букмекери вважають, що Україна фінішує на другому місці в групі «І» після Хорватії

Сергій ХОМІНСЬКИЙ


Європейський відбір до ЧС-2018 перетнув свій «екватор». Зіграно шість із десяти турів. Жодна збірна ще не гарантувала собі путівку до фінальної частини. Проте певні висновки вже можна робити.



Щодо недавніх кривдників нашої збірної — мальтійців, то «острів’яни» програли шостий матч із шести (цього разу на виїзді — словенцям — 0:2). Ще раз довівши — то не вони такі «міцні», то українці надто «беззубі».



Скажімо, саме в «нашій» групі «І» завдяки перемозі Ісландії над Хорватією закрутилася найцікавіша інтрига. Відразу чотири збірні (окрім двох згаданих — ще й Туреччина та Україна) претендують на перше та друге місця. Чи добре це для «синьо-жовтих»? З одного боку, ми одержали шанс навіть на перше місце (чотири перемоги нам його просто-таки гарантують). З іншого — нам тепер складніше буде посісти навіть друге. Адже ісландці у другому колі вже зіграли з Хорватією, а очний поєдинок з ними ми гратимемо у Рейк’явіку. «Картаті» ж, вочевидь, не перестають бути фаворитами групи. Принаймні, така думка букмекерів. Натомість у боротьбі за друге місце вони оцінюють шанси українців вище, ніж ісландців та турків.
Лише дві збірні — Швейцарії та Німеччини — мають після шести матчів стовідсотковий показник набраних очок — по 18.
Серед лідерів груп найбільший відрив від переслідувачів у поляків, які випереджають чорногорців та данців відразу на шість пунктів. Натомість іспанці та італійці (які мають по 16 очок і випереджають албанців та ізраїльтян відразу на 7) вже в сьомому турі зіграють, вочевидь, ключовий очний поєдинок.
Найдраматичніший матч шостого туру також відбувся у Глазго. Шотландці у легендарному британському дербі мінімально програвали англійцям, проте завдяки дублю нападника «Селтіка» Лі Гриффітса на 87-й та 90-й хвилинах перевернули ситуацію з ніг на голову! А для самого Гриффітса це взагалі було якимось дивом — адже на 27-му році життя він (з інтервалом у три хвилини, прекрасними ударами зі штрафних, у ворота Англії!) забив дебютні голи за національну збірну!!! Проте й англійці не в тім’я биті, таки зрівняли рахунок на третій доданій — 2:2!
А щодо недавніх кривдників нашої збірної — мальтійців, то «острів’яни» програли шостий матч із шести (цього разу на виїзді — словенцям — 0:2). Ще раз довівши — то не вони такі «міцні», то українці надто «беззубі».
Щодо суперечки бомбардирів, то тут беззастережно лідирують дві знані європейські «гольові машини» — Кріштіану Роналду та Роберт Левандовськи. Обидва мають у своєму активі по 11 влучних пострілів. Проте поляку для цього знадобилося шість матчів, а п’ять з одинадцяти голів він забив із пенальті. Тоді як португалець грав лише у п’яти поєдинках (і лише один раз реалізував одинадцятиметровий) — просто-таки феноменальна результативність! Ось і у ворота Латвії (0:3 у Ризі) Кріштіану «поклав» дубль (плюс віддав гольову передачу). І хоча сам Роналду не втомлюється жартома наголошувати, що він таки «землянин» — причин думати, що цього унікума у скромну португальську родину підкинули якісь інопланетні прибульці, стає все більше.


Telegram Channel