Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Серце пілота зупинилося в польоті…

Волинь-нова

Серце пілота зупинилося в польоті…

Минулої суботи в Гощанському районі на Рівненщині розбився планер (на фото). Під час катастрофи загинули двоє людей — 50-річний інструктор аеродрому «Воронів» Микола Ковальчук та 25-річна рівнянка Ірина Омельчук, якій друзі подарували політ

Левко ЗАБРІДНИЙ


Судмедекспертиза встановила, що інструктор загинув від гострого інфаркту міокарда з розривом стінки серця. Причина смерті пасажирки – несумісна з життям травма шийного відділу хребта. Дівчина мала на собі парашут, проте не встигла ним скористатися.



Микола Ковальчук — із 16 літ в авіації, працював пілотом великих літаків, а у рівненському авіаклубі був командиром планерної ланки. Досвідченішого за нього не знайти, кажуть на аеродромі.



Політ розпочався близько 13.00 і мав тривати годину. Планер уже повертався на посадку, коли пілоту стало погано. Впав він на кукурудзяне поле між селами Люцинів та Пустомити.
Першими до місця трагедії добралися працівники аеродрому та «швидка», яку ті викликали, як тільки побачили, що літальний апарат зник із неба. Микола Ковальчук уже був не- живий, Ірина померла на руках медиків.
— Дівчина не скористалася парашутом, бо, очевидно, і не зрозуміла, що відбувається, — розповідає Олексій Кособуцький, керівник аеродрому «Воронів». — Місце пілота у планері — позаду. Вона не бачила, що інструктор помер. Те, що щось не так, помітив один із наших спортсменів у бінокль. Планер летів на занадто низькій висоті, а потім зник.
Микола Ковальчук — із 16 літ в авіації, працював пілотом великих літаків, а у рівненському авіаклубі був командиром планерної ланки. Досвідченішого за нього не знайти, кажуть на аеродромі.
Для пілотів передбачена обов’язкова поглиблена медична перевірка кожні два роки, Микола Ковальчук мав сертифікат, що він ніколи серйозно не хворів.
— Окрім того, у нас обов’язкові медичні огляди щоранку перед польотами. Тиск і пульс у той день у нього були нормальними, почувався добре, — додає пан Кособуцький. — Таких випадків у нас, за моєї пам’яті, не було.
Слідство у справі триває. Кримінальне провадження відкрито за частиною 3 ст. 276 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту, якщо вони спричинили загибель людей. Покарання — позбавлення волі на термін від п'яти до десяти років — Ред.).


 

Telegram Channel