Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Черга за норовливою вишнею на вершковому торті

Волинь-нова

Черга за норовливою вишнею на вершковому торті

Охочих не пошкодувати грошей за футболіста № 1 планети Земля — Кріштіану Роналду — вистачає. Та чи продасть його «Реал»?

Сергій ХОМІНСЬКИЙ


Футбольний світ нині обговорює не так перші матчі на Кубку конфедерацій, що розпочався у Росії, як ситуацію навколо Кріштіану Роналду (котрий, до речі, сумлінно відіграв увесь матч за збірну Португалії в її першому поєдинку на цьому турнірі – з мексиканцями – 2:2).



« З’явилося повідомлення про готовність «Реала» таки продати Кріштіану Роналду, але за 400 мільйонів євро!»



Все, буцімто, почалося з претензій до футбольної зірки з боку податкових органів Іспанії. Вони запідозрили лідера «Реала» у несплаті 14,7 мільйона євро.
Роналду відразу образився й надумав пакувати валізи, аби переїжджати до якогось іншого європейського гранду. Особливо, начебто, Кріштіану до вподоби ідея повернення до «Манчестер Юнайтед» (за який він грав у 2003–2009 роках до переходу в «Реал»). Багато пишуть також про інтерес до суперзірки з боку «ПСЖ» та «Манчестер Сіті».
Водночас португалець, кажуть, може й передумати – якщо клуб зголоситься розв’язати його податкові проблеми (фактично – сплатити заборговані футболістом мільйони з власної кишені).
Президент мадридського клубу Флорентіно Перес заявив, що ніхто не може бути вищим за сам клуб. Пригадавши також, що Роналду вже не раз дозволяв собі «капризувати». Тож, мовляв, усі охочі піти з королівського клубу таки можуть забиратися геть. Звісно, якщо за них сплатять «Реалу» ціну, яка влаштує Мадрид.
Коли ж ЗМІ активно стали поширювати інформацію, що потенційних покупців не зупиняє сума в 200 мільйонів євро (для порівняння – найдорожчим футбольним трансфером нині є торішній перехід француза Поля Погба з «Ювентуса» в «МЮ» за 105 мільйонів євро), з’явилося повідомлення про готовність «Реала» таки продати Кріштіану Роналду, але за 400 мільйонів! Величина суми справді вражає. Адже на ці гроші могла б, скажімо, непогано «гульнути» вся Україна – адже на кожного з нас припало б мало не по 300 гривень!
Водночас, відрізнити у цій історії правду від кимось вигаданих чуток вкрай складно. Зокрема, й з огляду на те, що сам винуватець на той момент перебував, образно кажучи, «в дорозі» з Казані у Москву (де португальці 21 червня зіграють з господарями турніру – росіянами, які в стартовому матчі обіграли Нову Зеландію – 2:0).
Можна лише припустити, що «вершкові» насправді не збираються позбуватися свого «капризуна» хай навіть і за оті 400 «лимонів». Попри те, що йому вже 32, Роналду ще точно не починає ставати гіршим. З ним «Реал» виграв 12 трофеїв (одних лише перемог у Лізі чемпіонів здобув аж три!) Також він є автором низки вражаючих клубних рекордів (які не втомлюється оновлювати фактично у кожному матчі). Який дурень його – Такого – продасть…


 

Telegram Channel