Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Боратинська амбулаторія, що біля Луцька, визнана найкращою

Волинь-нова

Боратинська амбулаторія, що біля Луцька, визнана найкращою

Високу оцінка щоденної роботи колективу дали на рівні держави

Ірина РЕПЕТУХА


Під час міжнародної науково-практичної конференції «Первинна медична допомога: кращі практики сімейної медицини», яка проводилася в Києві, голова Комітету з питань охорони здоров’я Верховної Ради України Ольга Богомолець нагородила найкращі вітчизняні медичні установи. Однією з таких у номінації «Служіння людям» була визнана амбулаторія загальної практики сімейної медицини в селі Боратин Луцького району.
Її завідувач Сергій Лемчук (на фото) розповідає, що лише місцевих мешканців із реєстрацією в Боратинській сільській раді заклад обслуговує 5200. У наданні первинної медичної допомоги не відмовляють тут і жителям сіл Коршовець, Мстишин, Лучиці сусідньої Промінської сільради, котрі закріплені за Лаврівською амбулаторією, але яким ближче й зручніше добиратися до Боратинської. «Усіх, хто б до нас не звернувся, ми приймаємо», – додає він.



 «Родзинкою» сільської медустанови є УЗД-апарат, який дає можливість оглядати органи черевної порожнини.



«Родзинкою» сільської медустанови є УЗД-апарат, який дає можливість оглядати органи черевної порожнини. Наявний портативний кардіограф виявляє відхилення в роботі серця. У маніпуляційній виконуються внутрішньом’язові та внутрішньовенні ін’єкції.Амбулаторія забезпечена медичними препаратами, закупленими за кошти Боратинської сільської ради – серцево-судинними, протизапальними, знеболювальними, а також для покращення мозкового кровообігу. Запас їх створений для невідкладних випадків.
У лабораторії роблять загальні аналізи крові й сечі, визначають рівень холестерину та цукру в крові, є денний стаціонар на п’ять ліжок, операційний блок, гінекологічний кабінет, окреме приміщення для щеплень.
У закладі можна пройти фізпроцедури. Зокрема, УВЧ-терапію, лікування струмом низьких потужностей, інгаляції, кварц. Для зручності пацієнтів працює аптечний пункт, де можна придбати медикаменти за соціальною програмою.
– У тому, що оснащення амбулаторії – на високому рівні, є велика заслуга Боратинської сільської ради, яка нам в усьому допомагає, – каже Сергій Лемчук. – Спільно спрямовуємо зусилля на створення умов для максимального надання медичної допомоги саме на первинній ланці, бо після реформи охорони здоров’я лікування на вторинному рівні вимагатиме від пацієнтів значних грошових витрат.

Telegram Channel