Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

Ковельчани просять, щоб поїзд на Хелм відправлявся зранку – аби ввечері повернутися додому

Це питання піднімалось під час зустрічі міського голови Ковеля Олега Кіндера та його заступника Ігора Прокопіва з Генеральним консулом Республіки Польща в Луцьку Вєславом Мазуром

Метою зустрічі було обговорення напрямків подальшої співпраці. Зокрема, міський голова поінформував консула про те, що Ковель вдало реалізовує проекти із своїми польськими містами –партнерами у сфері культури, спорту, освіти. На сьогодні ведеться робота з налагодження економічних стосунків: у рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь- Україна - 2014-2020» підготовлено проекти з Хелмом, Ленчною та Щучиним.  



Для більшості було б вигідніше, аби рейковий автобус відправлявся у ранковий час, щоб люди змогли вирішити свої питання впродовж дня, а ввечері повернутися додому.




Консул висловив стурбованість ситуацією щодо черг на українсько-польському кордоні. Це значно ускладнює співпрацю між партнерами двох країн. З цього приводу він планує найближчим часом організувати зустріч, на яку запросить Олега Кіндера, аби обговорити це питання та знайти можливості для спрощення перетину кордону у службових цілях.
Крім того, йшлося про зміну графіка руху потяга «Ковель-Хелм». Міський голова передав прохання від мешканців Ковеля. Для більшості було б вигідніше, аби рейковий автобус відправлявся у ранковий час, щоб люди змогли вирішити свої питання впродовж дня, а ввечері повернутися додому.


Вєслав Мазур підтримав цю пропозицію і пообіцяв теж свою підтримку.


На завершення розмови Олег Олексійович запросив Вєслава Мазура взяти участь в урочистих заходах з нагоди Дня міста Ковеля, пише сайт міської ради.

Telegram Channel