Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

Рада прокинулась: важливий децентралізаційний закон буде розглянуто!

Сьогодні, 22 червня Верховна Рада України внесла до порядку денного сесії проект Закону «Про внесення змін до Закону України "Про добровільне об'єднання територіальних громад" щодо добровільного приєднання територіальних громад сіл, селищ до територіальних громад міст обласного значення» № 6466

Проектом Закону пропонується поширити на територіальні громади міст обласного значення порядок приєднання до спроможних об’єднаних територіальних громад інших територіальних громад без проведення перших виборів до міської ради. Для цього проектом Закону пропонується прирівняти територіальні громади міст обласного значення до спроможних об’єднаних територіальних громад.



Пропонується прирівняти територіальні громади міст обласного значення до спроможних об’єднаних територіальних громад.



«Територіальні громади міст обласного значення у всіх випадках є спроможними територіальними громадами і є основою формування нових територіальних громад. Тому прирівняння їх до спроможних об’єднаних територіальних громад є виправданим», - йдеться у пояснювальній записці до проекту Закону.
Зазначимо, що у вівторок для внесення цього законопроекту на розгляд забракло 25 голосів, три з яких не додали волинські депутати.

Telegram Channel