Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Апеляційний суд Волині переписав вирок: присудив винуватцю смертельної ДТП удвічі більший термін

За принципової позиції прокуратури винуватець смертельної ДТП втрапив за грати на 4 роки

Наталка МУРАХЕВИЧ, прес-секретар прокурора Волині
Прокуратура Волинської області, оскаржуючи у судах кількох інстанцій вирок Рожищенського районного суду, згідно з яким 31-річного лучанина – винуватця смертельної ДТП було засуджено до покарання більш м'якого, ніж передбачено законом, домоглася для нього справедливого покарання.



Увечері 25 лютого 2016 року, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння за кермом сідлового тягача марки "DАF", чоловік рухався автодорогою сполученням Луцьк-Ковель в напрямку Ковеля.




Увечері 25 лютого 2016 року, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння за кермом сідлового тягача марки "DАF", чоловік рухався автодорогою сполученням Луцьк-Ковель в напрямку Ковеля.
На залізничному переїзді у селі Козин Рожищенського району він перевищив швидкість та виїхав на зустрічну смугу руху й допустив зіткнення тягача з автомобілем марки "AUDI-80".
У результаті ДТП водій легкового авто загинув.
Суд першої інстанції визнав водія тягача винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 286 КК України) та призначив йому покарання у виді 1 року та 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на 3 роки.
Санкція ж ч.2 ст. 286 Кримінального кодексу України передбачає покарання від 3 до 8 років позбавлення волі, а вчинення водієм кримінального правопорушення, яке спричинило смерть людини, на думку прокурорів, унеможливлювало призначення йому покарання більш м'якого, ніж передбачено законом.
Прокуратура оскаржувала вирок в апеляційному та касаційному порядку. Суд касаційної інстанції, задовольнивши касаційну скаргу прокуратури, призначив новий судовий розгляд кримінального провадження в суді апеляційної інстанції.
Апеляційний суд Волинської області, дослухавшись до доводів прокурорів, призначив винуватцю ДТП покарання у виді 4 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на 3 роки.

Telegram Channel