Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

Понад 50 тисяч волинських родин отримають гроші за заощаджені енергоресурси

26 квітня цього року Кабмін прийняв рішення провести монетизацію частини заощаджених субсидій

Євгенія СОМОВА


Про її механізм розповіли під час брифінгу в Луцьку заступник начальника департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Людмила Сірбіненко та начальник відділу соціальних допомог і житлових субсидій Олена Маркусик.



Щоб отримати грошову винагороду, слід з 1 липня до 1 вересня подати заяву до місцевого управління соціального захисту населення і відкрити рахунок у банку. 



Згідно з постановою монетизація зекономлених субсидій передбачає грошову винагороду енергоощадним родинам в еквіваленті вартості заощаджених 100 кубів газу або 150 кіловат електроенергії, якщо вони використовувалися для опалення. У грошовому виразі це відповідно 695 гривень і 174. Щоб отримати грошову винагороду, слід з 1 липня до 1 вересня подати заяву до місцевого управління соціального захисту населення і відкрити рахунок у банку. На її підставі у вересні розпочнуться виплати.
Підприємства-виробники або надавачі послуг із газо- та електропостачання вже сформували списки енергоощадних громадян і до 1 липня нададуть їх органам соціального захисту населення. Інформацію про наявність зекономлених ресурсів ті повідомлять отримувачам субсидій. У районах і містах області вже розпочато прийом заяв. Заступник начальника департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Людмила Сірбіненко наголосила, що після 1 вересня їх не прийматимуть. Тож просить волинян вчасно звертатися до органів соціального захисту за виплатою неотриманих заощаджених коштів.
Зазначимо, що понад 50 тисяч волинських сімей, а це більше третини отримувачів житлових субсидій, зекономили природні ресурси і мають право на отримання грошової винагороди від держави.

Telegram Channel