Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

«Переможці» взялися за повернення краси жінці-бійцю, яка обгоріла у зоні АТО

Лікарі обіцяють, що до нового року шкіра на обличчі у жінки буде як нова

З передової – на операційний стіл, і вже за добу після операції – знов на передову. Так нині живе і лікується боєць-санінструктор Марія Кулик. Два роки тому від вибуху в неї обгоріла третина тіла – обличчя, руки, ноги та спина. Численні пересадки шкіри між службою і тепер – знову лікування. Нині – операції пластичні. "Переможці" допомогли повернути красу Марії Кулик, яка отримала опіки в зоні АТО "Переможці" допомогли повернути красу Марії Кулик, яка отримала опіки в зоні АТО Марію знайшли організатори благодійного проекту «Переможці» і передали реконструктивному хірургу, який повернув красу жінці-бійцю. Про це йдеться у ТСН



Одразу після операції Марія знову повернулася на роботу – в зону АТО.



Її важко відрізнити від інших пацієнтів клініки. Єдине - у шафі зберігає військову форму. Уперше за кілька місяців вона змінила її на цивільний одяг. Із зони АТО в Київ приїхала лише на два дні - на пластичну операцію. Три роки тому Марія Кулик була листоношею. Коли почалася війна на Донбасі, кілька разів ходила у військкомат. Хотіла бути корисною, але їй відмовляли. І лише за рік погодилися – вивчили на санінструктора і відправили до однієї з бригад.


«Спалахнув бензин в машині, загорілась форма, ну, все так швидко», - розповідає Марія Кулик про пережите.


У неї обгоріла третина талі, але вона не демобілізувалася. На численні операції з пересадки шкіри їздила з передової. Куратору проекту «Переможці» Соломії Вітвіцькій про неї розповіли волонтери зі столичного шпиталю. Відновити шкіру погодився хірург Ростислав Валіхновський. Короткий огляд і одразу в операційну.


 На позиціях - просто в лісі - вона щодня обробляла шви. Знімати шви Марія їде у прифронтовий шпиталь. Маніпуляція неважка, але руки військового лікаря до такої - майже ювелірної роботи – не звикли. Попереду в неї ще кілька операцій, але вже до нового року, обіцяють лікарі, шкіра на її обличчі буде як нова.

Telegram Channel