Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

«Волиньгаз» провів навчання вітчизнянних майстрів та слюсарів разом з фахівцями з Румунії

Нові прилади, які широко використовуються у країнах ЄС, потребують від українських спеціалістів нових знань та навиків. Тому за участі румунських фахівців, які спеціалізуються на постачанні газорегуляторного та запобіжно-скидного обладнання було проведено навчання по роботі із пристроями закордонного виробництва.

Замість застарілого обладнання газорегуляторних пунктів встановлюється механізми таких відомих компаній, як Tartarini, Fiorentini, Itrоn та ін, які широко використовуються у країнах Європи та довели свою надійність.  Про це повідомила прес-служба Волиньгазу.



Навчання для газовиків складалось із двох частин – теорії при ознайомленні зі зразками імпортного обладнання, що використовується в Україні, та практичної частини при роботі на стендах.



Їх роботу уже оцінено  на практиці – європейське обладнання забезпечує високу точність у підтримці тиску, простіше й економніше в обслуговуванні та дозволяє зменшити втрати газу. Водночас, газовикам доводиться приділяти особливу увагу професійній майстерності працівників у роботі із новим обладнанням. Тому, з метою підвищення рівня кваліфікації  спеціалістів газових служб, ПАТ «Волиньгаз» було організовано практичний семінар-навчання для фахівців  районних відділень. В ньому взяли участь і працівники інших газорозподільчих компаній. Зокрема, колеги із Львівської, Рівненської, Закарпатської, Вінницької, Івано-Франківської, Чернівецької та Житомирської областей. Навчання для майстрів, слюсарів та інженерів проводили представники сервісного центру ТОВ «Укр-Снаб», ТОВ «Газкомплект»  та фахівці із Румунії, які презентували українським колегам лінію газового обладнання Totalgaz, яке лише розпочало вихід на вітчизняний ринок. «Навчання для газовиків проводились на Волині, оскільки ми уже маємо хороші напрацювання у проведенні подібних навчань та огляд-конкурсів для своїх фахівців, а також намагаємось широко застосовувати нові та надійні пристрої, акцентуємо увагу на заміні застарілого обладнання. Лише за останні 5 років товариством замінено понад дві сотні комплектів обладнання газорегуляторних пунктів на нові закордонні аналоги», - розповідає  директор технічних ПАТ «Волиньгаз» Сергій Галянт.  Зі слів представника румунської сторони Андрея Паскаріу, технічний рівень підготовки українських колег є досить високим, спеціалісти достатньо обізнані у тонкощах налаштування пристроїв різних виробників та специфікою їх роботи у різних умовах, тож захід дозволив обмінятись корисним досвідом та знаннями обом сторонам.


Завдяки проведеному заходу, українським фахівцям вдалось детальніше ознайомитись з особливостями будови та функціонування газового обладнання різних виробників, навчитись вільно володіти основними навиками у роботі із ним, порівняти його експлуатаційні особливості, підвищити кваліфікаційний рівень, від якого залежить безпека газопостачання.


 

Telegram Channel