Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Стихія — уявна, робота — реальна (фото)

Волинь-нова

Стихія — уявна, робота — реальна (фото)

В області відбулися масштабні навчання працівників ПрАТ «Волиньобленерго» з відновлення електропостачання

Внаслідок буревію в районах та містах області умовно знеструмлені 226 населених пунктів, пошкоджено 92 лінії електропередач, 97 трансформаторних підстанцій. Саме таку складну ситуацію, яка виникла через проходження областю потужного грозового фронту, змоделювали на навчанні у ПрАТ «Волиньобленерго». Формування цивільного захисту товариства відпрацьовували план ліквідації аварійних вимкнень, аби при його реальному повторенні бути готовими до роботи в умовах надзвичайної ситуації, інформує прес-центр компанії.




Змоделювали дійсно надзвичайну ситуацію: у Луцьку, наприклад, знеструмлена каналізаційно-насосна станція, через що стався скид неочищених стічних вод у річку Стир, повалені дерева порвали контактну мережу і як наслідок — зупинилися тролейбуси.



Створений у Товаристві штаб з ліквідації надзвичайної ситуації отримав непросте завдання: у найкоротший термін скоординувати в єдине ціле роботу оперативних підрозділів районних філій, служб постачання, транспорту, зв’язку, виробничо-технічного відділу.


Ліквідація наслідків проходження грози передбачала виконання широкого спектру завдань. Адже змоделювали дійсно надзвичайну ситуацію: у Луцьку, наприклад, знеструмлена каналізаційно-насосна станція, через що стався скид неочищених стічних вод у річку Стир, повалені дерева порвали контактну мережу і як наслідок — зупинилися тролейбуси. Володимирові-Волинському довелося ліквідовувати ситуацію, коли через пошкодження трансформаторних підстанцій при переході на резервне автономне джерело живлення вийшов із ладу дизель-генератор у місцевій лікарні. Луцький район мав впоратися із виходом із ладу ліній електропередач, які залишили без електропостачання навчальні заклади. А у Камені-Каширському внаслідок замикання мережі нібито сталася пожежа у житловому будинку.



Імпровізовану надзвичайну ситуацію вдалося взяти під контроль. Потому оперативні підрозділи товариства відпрацювали ще одну екстрену ситуацію: гасіння пожежі на центральному розподільчому пункті №11 міста Луцька. Керівник штабу Святослав Дмитроца якістю та строками виконання робіт з ліквідації наслідків негоди залишився задоволеним: «Керівники наших районних філій – це люди з великим досвідом роботи, яким не раз доводилося працювати саме в таких або й у ще складніших умовах. Остання дуже руйнівна стихія пройшла Волинню у 2007 році. Завдання тоді були надскладні, адже незважаючи на нашу готовність ліквідовувати пошкодження, мали проблеми з доїздом до місць руйнувань. Але спільно з дорожніми службами та рятувальниками спрацювали тоді доволі оперативно. З того часу ми тільки допрацьовуємо схему ліквідації надзвичайних ситуацій. Систематично проводимо подібні навчання, аби дійсно бути готовим до примх стихії».


 

Telegram Channel