Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Житомирські десантники вчились стріляти з «Граду» на воді (фото)

Волинь-нова

Житомирські десантники вчились стріляти з «Граду» на воді (фото)

Вперше за історію реактивної артилерії українські військові здійснили ведення вогню з реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град» з поромної переправи

Поблизу Києва, в рамках тактичних навчань з бойовою стрільбою 95 окремої десантно-штурмової бригади ВДВ, на поромі з комплекту понтонно-мостового парку, під час форсування річки Дніпро, підрозділ реактивної артилерії наніс вогневі ураження умовному противнику, перебуваючи на плавучих засобах, інформує прес-служба командування ВДВ ЗС України.




Можливо, даний досвід може знадобитися і під час виконання завдань в районі проведення антитерористичної операції, визволяючи окуповані населені пункти Донбасу.




За сценарієм навчань, реактивний артилерійський взвод, веденням вогню зупинив висування противника на заздалегідь підготовлені рубежі. Цим реактивники забезпечили подальші успішні дії передового загону річного десанту під час форсування водної перешкоди.
Необхідно відзначити, що успіх даного завдання залежав від високого професійного рівня підготовки артилеристів, навченості понтонерів та застосування новітніх навігаційних засобів. Реактивний артилерійський підрозділ 95 бригади за злагоджені дії та точність ведення вогню отримав оцінку «добре» від керівництва навчань.
До речі, дані тактичні навчання проходили у тісній взаємодії із інженерними військами та підрозділами оперативного забезпечення Збройних Сил України, а також армійської авіації.



Керівник навчань – командувач Високомобільних десантних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Михайло Забродський відзначив, що подібний спосіб ведення вогню використовувався ще за часів Другої Світової війни, проте в історії реактивної артилерії – вперше.
– У Високомобільних десантних військах береться до уваги найкращі та найефективніші способи та методи ведення бойових дій, – наголосив генерал-лейтенант Михайло Забродський. – Можливо, даний досвід може знадобитися і під час виконання завдань в районі проведення антитерористичної операції, визволяючи окуповані населені пункти Донбасу.

Telegram Channel