Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
На «Ніч у Луцькому замку» 1–2 липня приїдуть відомі світові артисти

Волинь-нова

На «Ніч у Луцькому замку» 1–2 липня приїдуть відомі світові артисти

Про унікальну програму фестивалю розповіла директор департаменту культури Тетяна ГНАТІВ на брифінгу у ЦНАПі міської ради


Солісти Віденського, Варшавського, Римського, Празького оперних театрів виступлять у супроводі Національного симфонічного оркестру



Лариса ЗАНЮК
Цьогоріч фестиваль «Ніч у Луцькому замку» проводиться удев'яте. Тетяна Гнатів, директор департаменту культури, розповіла, що програма заходу складатиметься із двох частин. Денна розпочнеться на Замковій площі 1 липня о 14:00. Там працюватимуть аніматори, що відтворять епоху Середньовіччя, будуть представлені ремісничі вироби, ресторація. З 21:00 дійство продовжиться вже у самому замку. Хто не зможе придбати квиток, матиме змогу переглядати захід на моніторі, встановленому на площі. Головний акцент цього року робимо на оперу: солісти Віденського, Варшавського, Римського, Празького оперних театрів виступлять у супроводі Національного симфонічного оркестру (диригент – Володимир Сіренко), а також всесвітньо відомий «Київ модерн балет» (керівник – Раду Поклітару).
Вперше в Україну завітає унікальний італійський колектив «Molecole Show» з балериною на повітряних кулях. Французький театр «Remue Menage», що підкорює світові столиці, дивуватиме не лише ектравагантними танцівниками, а й приборкувачами ведмедів та дивовижною ілюмінацією. З концертним шоу вистиупить піаніст-віртуоз світового рівня Євген Хмара. Колектив «La Festa electric opera» продемонструє майстерно поєднану сучасну електронну музику з класичними мотивами.
Андрій Шкурган, лауреат 12 міжнародних конкурсів, національної премії ім. Т. Шевченка та солістка Віденської оперети Катаріна Корезі-Лал – запропонують вишукану манеру співу.
Окрім шоу, на гостей фестивалю чекають нічні екскурсії, історичні вистави, придворні танці та інші цікаві розваги.


Ознайомитись з детальною програмою дійства можна на сторінці у Фейсбуці. А придбати квитки – на порталі kasa.in.ua, або ж в магазині «Кобза» (вулиця Стрілецька, 31) та в магазині «Медісон» (вулиця Лесі Українки, 17).




ФОТО Олександра ДУРМАНЕНКА


 


 

Telegram Channel