Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Любешівська дітвора має де забавлятися

Волинь-нова

Любешівська дітвора має де забавлятися

Літо – пора канікул і відпочинку. Немає в Любешові моря, і гори далеко. Але є річка, в якій можна скупатися. А ще – ігрові майданчики. Один із них посеред мікрорайону Західний. Громада захотіла – і спільними зусиллями його зробила

Тамара УРЯДОВА


Між гарними сучасними будівлями облаштоване місце, яке вабить сюди малят із різних вулиць. Гойдалки-качелі, стіл із величезного пенька, довкола якого – такі ж стільці-пеньочки, турніки різної висоти, а поруч – волейбольне та футбольне поля. По периметру майданчика посаджені ще зовсім тендітні молоденькі берізки.



Жителі мікрорайону роками прагнули, аби неподалік було таке місце для активного і водночас безпечного відпочинку дітей.



Є тут і пісочниця для наймолодших, і кілька дерев’яних лавочок, скраю встановлений охайний смітничок. На майданчику чисто, травичка покошена. Він – втілене бажання тутешніх дорослих. До центру Любешова, де є ігровий майданчик, – далеченько. А цей – зовсім поруч з будинками, не треба переходити через автодороги, перехрестя. І дітям добре, і батькам їхнім спокійно. Минулої весни визріла ідея мати ще й дитячу гірку. Тож пішли представники від мікрорайону до Любешівського селищного голови Василя Корця, написали колективне звернення з проханням, аби селищна рада посприяла у цій хорошій справі. Василь Трохимович не відмовив: кошти у сумі близько 15 тисяч гривень. виділили, і невдовзі  гірка була встановлена на майданчику. А її доставку та монтаж, завезення піску організував керівник КП «Любешів-Комфорт-Сервіс» Володимир Поліщук. Про це із вдячністю розповіли    місцеві жителі. При цьому прозвучало, що  в планах і бесідочку для діток тут встановити. Петрик Швайко (на фото), спустившись із подарованої місцевою владою гірки, охоче розповів, що вона – чудова, і взагалі він радий, що тут є де з друзями побігати, погратися.

Telegram Channel