Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
І знову зазвучали три чарівних волинських слова: «Спаси вас, Господи»

Волинь-нова

І знову зазвучали три чарівних волинських слова: «Спаси вас, Господи»

«Благовіст» покликав у Луцьк переможця «Голосу країни» отця Олександра Клименка

Сьомий всеукраїнський фестиваль духовної пісні «Волинський благовіст-2017», започаткований покійним митрополитом Ніфонтом та приурочений до Дня захисту дітей, згуртував вірян заради молитви й милосердя. І знову, як навчав владика, із зали лунали три чарівних волинських слова учасникам і гостям дійства — «Спаси вас, Господи»


Лариса ЗАНЮК


Розпочався фестиваль традиційно — благовістом зі сцени, що закликав до співу не лише талановиті хорові та храмові колективи, а й такі відомі, як Волинський академічний народний хор, камерний оркестр «Кантабіле», народного артиста України Василя Чепелюка та навіть цьогорічного переможця телевізійного шоу «Голос країни» — київського протоієрея УПЦ МП Олександра Клименка.



На потреби обділених долею дітей під час концерту в залі Волинського обласного академічного музично–драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка зібрали 50 тисяч гривень.



На потреби обділених долею дітей під час концерту в залі Волинського обласного академічного музично–драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка зібрали 50 тисяч гривень.


Голова просвітницького відділу Волинської єпархії УПЦ МП протоієрей Валентин Марчук та ведуча Галина Старцева запрошували на сцену дітей-аутистів із громадського об’єднання «Янголята», котрі не лише виконали пісню, а й затанцювали вальс із батьками. Прийшли на свято зі своїм номером і сонячні дітки, і творчий колектив молодих людей, що мають обмежені фізичні можливості, але відкриту та щиру душу. Всі вони дякували церковним волонтерам за підтримку протягом року.
У холі всіх зачарувала фотовиставка багатодітних священицьких сімей – ідея матінки Олени Марчук. Щирістю стосунків, увагою одне до одного, повагою до батьків сяяли очі на світлинах. Заступник голови Волинської облдержадміністрації Світлана Мишковець зауважила, що такі відкриті погляди, з любов’ю звернені одне до одного, — не гра на камеру, такими просто треба бути. Секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук так висловив своє захоплення побаченим:
— Після цього концерту ніхто не залишиться таким, яким прийшов сюди.
Від імені учасників волонтерського руху «Меценати для солдата» подякував організаторам «Благовісту» Руслан Теліпський, вклонилася за багаторічну співпрацю із благодійним фондом «Стопрак» його керівник Марія Адамчук.
Концерт тривав три години, але присутні не розходилися. Коли ж на сцену вийшов прославлений телепроектом «Голос країни» протоієрей Олександр Клименко та заспівав так, що стіни не могли втримати його крилатої пісні, зал зааплодував стоячи. А він виконував її легко й піднесено, та скромно реагував на овації, як даність авторам слів та музики — тільки не собі. Зал підспівував і «Чорнобривці», і «Мамину любов». Здавалося, ось вона – та пісня українська, що їй звучати завжди, що її вибирають одноголосно, незважаючи на жодні перипетії. Отець Олександр розповів про ту жартівливу, яку полюбив співати. Її почув на фестивалі від гурту із села Боратин Луцького району. То були «Із сиром пироги».
Довго ще після концерту глядачі не відпускали голосистого протоієрея і на вулиці біля театру влаштували флешмоб, по черзі співаючи «Родина, родина, від батька до сина…» Керівники влади, що побували на вдалому дійстві, теж не поспішали розходитися і пообіцяли наступного року повернути цей гучний захід на стадіон «Авангард». Адже такій пісні треба звучати попід небесами.


 

Telegram Channel