Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Новий «коп» області — висока посада. Але видобуток бурштину «кришують» вже інші…

Волинь-нова

Новий «коп» області — висока посада. Але видобуток бурштину «кришують» вже інші…

Глава Нацполіції України Сергій Князєв змінив керівника поліції Рівненщини. На місце генерала Валерія Присяжнюка призначив свого колишнього заступника, коли працював у Рівному, — 49–річного Валерія Самчука

Левко ЗАБРІДНИЙ


Про те, що Валерій Присяжнюк не затримається на посаді, говорили давно. Та й сам він, схоже, на надто хотів працювати, бо за півроку раз у раз брав відпустки. Накази про призначення Валерія Самчука та про звільнення попередника Сергій Князєв підписав минулого вівторка. А в середу рівненським поліцейським кадрове рішення пояснював тим, що Валерій Присяжнюк показав хороші результати роботи, а тому його, мовляв, вирішили перевести на службу у «серйозний департамент», який створюють при Нацполіції. Генерал опікуватиметься на новій посаді, за словами Князєва, питаннями Рівненської, Волинської та Житомирської областей.



« Сергій Князєв відповів різко: «Рішення приймає глава Національної поліції, а якими думками він при цьому керується, нехай залишиться на його совісті». »



Глава Нацполіції зазначив, що саме Валерій Присяжнюк рекомендував призначити на посаду Валерія Самчука. Проте на запитання журналістів, чи ще хтось, окрім пана Присяжнюка, так би мовити, просив за полковника, Сергій Князєв відповів різко: «Рішення приймає глава Національної поліції, а якими думками він при цьому керується, нехай залишиться на його совісті». На те ж, чи розглядали інших кандидатів, відповідати взагалі не захотів: «Це плітки. Ви представляєте жовту пресу? Я не хочу відповідати на такі некоректні для мене запитання».
На представленні, до речі, були нардепи — «фронтовик» Юрій Вознюк та радикал Ігор Мосійчук. Втім, як подейкують, цього разу призначення не зовсім політичне. Посада начальника рівненської поліції втратила свою привабливість, як говорять, з простої причини — контролюють видобуток бурштину в області наразі зовсім інші силові структури.
Щодо пана Самчука, то він — людина добре знайома Сергію Князєву, бо на посаду в обласне управління полковника привів саме він, коли керував поліцейськими Рівненщини. Доти п’ять років Валерій Самчук очолював Острозький райвідділ. Швидше за все, за кілька місяців, як і більшість його попередників, включно з Князєвим, пан Самчук отримає звання генерала.


 

Telegram Channel