Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Кому палицю, кому митру, а кому й хрест з прикрасами – владика Нафанаїл нагородив священиків Любешівського благочиння (фото)

Волинь-нова

Кому палицю, кому митру, а кому й хрест з прикрасами – владика Нафанаїл нагородив священиків Любешівського благочиння (фото)

Це відбувалося в селі Бучин Любешівського району, де віряни та духовенство Волинської єпархії УПЦ урочисто відсвяткували день явлення чудотворного образу Богородиці  

Преосвященніший Нафанаїл, єпископ Волинський і Луцький нагородив церковними відзнаками священиків Любешівського благочиння. Так, настоятель Бучинського храму протоієрей Георгій Андрійчук нагороджений правом носіння палиці, настоятель Свято-Іллінського храму села Гірки протоієрей Димитрій Лапко (старший) нагородженний митрою; хрестом із прикрасами удостоєні протоієрей Леонід Ковальчук із села Погулянка, протоієрей В’ячеслав Скупейко із села Ветли та протоієрей Димитрій Лапко (молодший) із села Судче, повідомляє Волинська єпархія УПЦ.



Богослужіння на честь дня Бучинської ікони Божої Матері очолив керуючий єпархією Преосвященніший Нафанаїл, єпископ Волинський і Луцький.



Це відбувалося в селі Бучин Любешівського району, де віряни та духовенство Волинської єпархії УПЦ урочисто відсвяткували день явлення чудотворного образу Богородиці. Богослужіння на честь дня Бучинської ікони Божої Матері очолив керуючий єпархією Преосвященніший Нафанаїл, єпископ Волинський і Луцький.


Саме у Бучині перебуває чудотворний образ, котрий, як припускають, явився вірянам ще у XVIII столітті. Точних даних про цю подію не збереглося, однак місцеві жителі знають, що явлення ікони відбулось на десяту п’ятницю після свята Воскресіння Христового.


За легендою, спочатку образ побачили у селі Морочне на Рівненщині, однак тамтешні жителі не поставилися до нього з потрібною повагою, і чудотворна ікона, оточена сяйвом, перемістилась до Бучина. На цьому місці, яке обрав сам образ, згодом і постав храм на його честь. Спочатку це був храм святої мучениці Параскеви, але в часі І-ї Світової Війни він не зберігся, і місцеві жителі відбудували храм вже на честь святителя Миколая, у 1923 році. Відтоді у Бучині відзначають два престольних свята, друге з котрих, 22 травня, якраз приблизно співпадає з днем явлення чудотворного образу.


У 2006 році зловмисники намагались вивезти вкрадену ікону з України, однак за дивовижних обставин вона залишилась на волинській землі. Після реставрації образ Богородиці збирає біля себе всіх, хто прагне зцілення з Божої ласки та молиться заради спасіння.

Telegram Channel