Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Грубе порушення суверенітету: Україна опротестувала візит Путіна до Криму

Офіційну ноту скеровано до Міністерства закордонних справ Росії

Міністерство закордонних справ України висловило «рішучий протест» через поїздку делегації посадовців Російської Федерації на чолі з Володимиром Путіним на територію тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим. Відповідне повідомлення поширене прес-службою дипломатичного відомства, повідомляє «ТСН.ua».



До Москви українські дипломати направили ноту протесту.



«Українська сторона вважає згаданий візит та інші т.зв. «поїздки» російських посадовців до тимчасово окупованих Автономної Республіки Крим та м.Севастополь грубим порушенням державного суверенітету і територіальної цілісності України, цинічним і демонстративним нехтуванням російською стороною загальновизнаними нормами міжнародного права, у тому числі Статутом ООН, резолюціями Генеральної Асамблеї ООН «Територіальна цілісність України» від 27 березня 2014 року, «Стан з правами людини в Автономній Республіці Крим та м.Севастополь» від 19 грудня 2016 року, а також зобов'язаннями за двосторонніми і багатосторонніми договорами, сторонами яких є Україна і Росія», – заявили в українському МЗС.


До Москви українські дипломати направили ноту протесту.


Нагадаємо, що 24 червня Володимир Путін прибув до міжнародного дитячого центру «Артек», що в окупованому Росією Криму. У складі делегації також помічені віце-прем’єр РФ Ольга Голодець, радник президента Андрій Фурсенко і так званий глава Криму Сергій Аксьонов. Про плани з розвитку комплексу Путіну розповів так званий директор табору Олексій Каспржак.

Telegram Channel