Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Шлюб за добу: чи прижилася новинка у Луцьку?

Волинь-нова

Шлюб за добу: чи прижилася новинка у Луцьку?

В Україні ще торік влітку в деяких містах було запроваджено одруження за 24 години. А з 25 січня 2017 року цей пілотний проект «дійшов» і до нашого обласного центру. І вже можна говорити про перші результати

Марина ЛУГОВА


Як розповіла начальник міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану головного територіального управління юстиції у Волинській області Тамара Калинович, таких шлюбів у Луцьку було вже більше ста. Щодо того, хто скористався цією формою одруження, то Тамара Іллівна сказала ось що:
— 22 іноземці зареєстрували шлюб за 24 години. Це, зокрема, громадяни Туреччини, Словацької Республіки, Домініканської Республіки, Ізраїлю, Росії, Литви, Молдови, Грузії, Іраку, Азербайджану, Китаю, Польщі. Цю послугу надають історико–культурний заповідник (багатьом хочеться прийти цього дня у Луцький замок) та Волинський обласний музично–драматичний театр. Вони й укладають угоду з молодятами, а вже наші працівники виїжджають у призначений час на місце і реєструють шлюб.



Коштує така реєстрація — 1—2 тисячі гривень.



Нагадаємо: спрощена процедура полягає в тому, що не потрібно дотримуватися встановленого законом місячного терміну, не треба підтверджувати довідками необхідності його скорочення. Щодо юридичних наслідків такого шлюбу, то вони такі ж, як і шлюбу, зареєстрованого в рамках чинного законодавства, тобто з дотриманням місячного терміну «на роздуми». Коштує така реєстрація — 1—2 тисячі гривень. Вартість визначає кількість і якість послуг.
До речі, у Рівному теж у цьому році вже майже 100 пар наречених скористалися послугою «Шлюб за добу». І так само серед них чимало інтернаціональних молодих сімей.


 

Telegram Channel