Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

Канадський снайпер застрелив джихадиста з віддалі 3,5 км

3450 метрів – з такої віддалі канадський солдат спеціальних сил застрелив джихадиста ІДІЛ під час дій в Іраку

Як пише "Річпосполита" з посиланням на "The Globe and Mail" ніколи раніше в історії жодний снайпер не застрелив ворога з такої великої віддалі.



Снайпер, про якого йдеться, мав належати до частини Joint Task Force 2 i використовувати снайперську гвинтівку McMillan TAC-50.



Снайпер, про якого йдеться, мав належати до частини Joint Task Force 2 i використовувати снайперську гвинтівку McMillan TAC-50.


- Замість кидати бомбу, яка може забити цивільних, у такий дуже точний спосіб показали силу. Оскільки ціль була далеко, противник не знав докладно, що діється, - твердить джерело у канадській армії. Той самий інформатор каже, що постріл канадського снайпера "спричинив атаку ІДІЛ та іракські сили безпеки".


Як пише "The Global Mail" наслідок пострілу був підтверджений через запис відео, а також через "інші джерела".




  • - То певний факт, - запевнив інший фінформатор. А черговий співрозмовник канадської газети твердить, що цього рекорду "можливо ніхто ніколи не поб’є".


До цих пір рекорд щодо відстані, з якої було зроблено смертельний постріл, належав британському снайперу Крейгу Гаррісону, який у 2009 році застрелив таліба з віддалі 2475 метрів.


 

Telegram Channel