Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Аби не віддавати боргу, прив’язали жінці каменя до шиї

Волинь-нова

Аби не віддавати боргу, прив’язали жінці каменя до шиї

Польська поліція спільно із співробітниками прикордонної служби затримали підозрюваних у звірячому вбивстві ковельчанки Світлани Н., тіло якої знайшли 18 червня біля населеного пункту Бродзиця, що за 9 кілометрів від українсько-польського кордону

Олена ВОЛИНЕЦЬ



За повідомленням видання kurierlubelski.pl, слідчі поліції зосередились на визначенні осіб, з якими жертва могла мати останній контакт. У цій групі були двоє громадян України, пише leopolis.news. «Ми очікували, що вони схочуть перетнути кордон і повернутися додому. Так воно і сталося.



За вбивство у Польщі їм світить 25 років позбавлення волі.



Того ж дня співробітники прикордонної охорони затримали 34–річного та 42–річного чоловіків при перетині пункту пропуску у Долгобичуві», – розповіла речниця місцевої поліції Едіта Кристов’як. Під час оперативних заходів був встановлений і затриманий ще один чоловік – 29–річний житель гміни Грубешів, який знав про злочин, але не повідомив у правоохоронні органи. Проти двох громадян України суд застосував запобіжний захід у вигляді утримання під вартою протягом трьох місяців, а поляк буде під наглядом поліції.


Як з’ясували правоохоронці, вбивство сталося через гроші, які чоловіки позичили у молодої родички, яка працювала у Польщі. Коли жінка згадала про борг, вони напали на неї. Результати експертизи показують, що зловмисники вдарили свою жертву у потилицю твердим предметом, внаслідок чого вона знепритомніла. Після цього поклали її тіло у машину і привезли до ставка. Прив’язавши каміння, кинули свою жертву у воду. За вбивство у Польщі їм світить 25 років позбавлення волі.
У 27–річної загиблої залишилася п’ятирічна донька. У Польщі вона начебто перепродувала цигарки. З п’ятниці, тобто з 16 червня, про неї нічого не було відомо. У ставку її знайшли побитою, зі зв’язаними руками та каменем на шиї.


 

Telegram Channel