Курси НБУ $ 39.00 € 42.16

Від Антарктиди відколовся гігантський айсберг (ВІДЕО)

За допомогою супутника фахівцям NASA вдалося практично «в прямому ефірі» побачити, як від Антарктиди відколовся айсберг площею трохи менше 30 квадратних кілометрів

Кадри, зняті з супутника NASA Landsat 8 показали, що від льодовика Пайн-Айленд, розташованого в Антарктиді відкололася величезна крижина площею близько 30 квадратних кілометрів, передає newsyou.info.



Вдалося зняти гігантську тріщину, що утворилася в крижаному покриві Антарктиди. Довжина тріщини становить близько 40 кілометрів.



Область льодовика Пайн-Айленд - це один з двох потоків для спуску антарктичного льоду з материка в океан. Лід тут проходить зі швидкістю в кілька кілометрів за трік. Спускаючись в океан, він регулярно відколюється, утворюючи айсберги різного розміру. Через цей потік проходить чверть усього льоду, що виносять бурі з Антарктиди в Південний океан.
Деякі вчені побоюються, що це може викликати ланцюгову реакцію і призвести до того, що величезна кількість льоду потрапить в води Світового океану і значно підвищить їх рівень.
Нещодавно Антарктичне управління Великобританії показало відео, на якому безпілотному літальному апарату вдалося зняти гігантську тріщину, що утворилася в крижаному покриві Антарктиди. Довжина тріщини становить близько 40 кілометрів, а її поширення призвело до тимчасового закриття національної станції Halley VI.


Telegram Channel